tisdag, december 07, 2010

Sveriges hemliga politik under 60 år!

"Ambassadör Woods analys av Sverige är ett eko av hans fjärran föregångare William W. Butterworth som 1952 i ett långt telegram till State Department förklarade hur den svenska slipstenen skulle dras. Den svenska regeringen, eller snarare delar av den, var inställd på ett samarbete västerut. Problemet var den allmänna opinionen. För USA handlade det, framhöll han, om att bygga upp det informella samarbetet. Här skulle svenskarna vara beredda att gå långt, så länge samarbetet hölls hemligt. USA var medvetet om den svenska regeringens politiska sårbarhet gentemot en ovetande opinion och kunde utnyttja detta för att bygga ut ett för USA gynnsamt samarbete."
http://www.dn.se/debatt/det-ar-samma-gamla-lik-som-trillar-ur-garderoberna-1.1222615
Väljarna i Sverige har varit och är naiva, särskilt de socialdemokratiska vilka litar blint på sina ledare. Det Erlander  och sedan Palme säger är lag. Ingen får ifrågasätta deras teser om att Sverige är neutralt.
Sedan bygger man i smyg upp allt från landningsplatser för Natos flyg till samarbete inom marinen. Hela Sveriges försvar inriktar sig på samarbete med Nato om det skulle bli krig med Sovjet.


Varför man inte gjorde som Norges och Danmarks socialdemokrater helt öppet förespåkade att ansluta sig till Nato är lite svårt att förstå. Hade man direkt efter kriget gått ut med den politiken så hade säkert större delen av svenska folket också godkänt detta.
Eller var man så van vid allehanda politiska ställningstaganden i smyg så man bara fortsatte av farten?


Nu har främst socialdemokratin ljugit svenska folket rakt i ögonen under alla år de suttit vid makten  så de finner det omöjligt att säga sanningen till sina väljare.


Vi är med i NATO sedan slutet av fyrtiotalet men inte formellt. Det borde vara dags att bli fullvärdig medlem så att man också har något att säga till om de beslut som man ändå följer.
Tyvärr har moderaterna valt att sluta upp på denna mångåriga fars och talar som det förra "arbetarpartiet"!

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/sverige-bor-ga-med-i-nato_5787883.svd 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate