lördag, december 04, 2010

Mona Sahlin har talat!

"Hon kom in på det rödgröna samarbetet och sade:
– Samarbete med Miljöpartiet eller med både Miljöpartiet och Vänsterpartiet signalerar två helt olika vägval. Det såg de svenska väljarna och det såg jag."


I flera bloggar har jag ställt frågan:"vem tvingade på Sahlin samarbetet med Lars Ohly?".  Det börjar bli dags att mumla ur skägget på denna punkt därför att detta var en stor orsak till valnederlaget.


Alla undersökningar under hela valkampen visade att en stor majoritet av svenska folket  inte kan tänka sig Lars Ohly eller någon ur vänsterpartiet i en svensk regering. Nu fungerar tyvärr (S) på samma sätt som de flesta socialistiska partier, har partiet tagit ett beslut så ställer medlemmarna upp och försvarar detta hur dumt de än tycker själv att det är.


Bättre hade varit om man redan från början hade satt sig på bakhasorna inför detta dumma beslut. Man kan ju också undra hur pass demokratiskt beslutet kom till på?


Ohly fick eller tog stor plats hela tiden, tidvis tyckte jag att han dominerade i alla stora frågor inte minst utrikesfrågorna.
Likaså Hans Linde fick ett mycket stort utrymme och betänk då att V är ett 5% parti. 


Mycket av det Sahlin sa idag eller antydde  var ju sådant som många debatterade med socialdemokrater ute på webben och det ska Gudarna veta vilka svinhugg man fick av aktiva vänstermänniskor. Sahlin säger nu, och får stående ovationer av de dit-resta socialdemokraterna, samma sak som så många blev totalt utskällda för. Bara man antydde att den linje (S) hade under valet var fel så betraktades man som dum i skallen och debatten slutade med glåpord.
Med sådana(S)- medlemmar ute på fältet så kan Alliansen bara få det lätt att föra ut sin politik. Sahlin pekade på sin ålder (53) och sa sanningen att de flesta partimedlemmar  är äldre. Med en sådan kader så är förnyelse nästan omöjligt.
Ungdomen har vänt SSU ryggen men det har tydligen inte de äldre förstått.
Efter valet har det kanske gått upp för många sossar hur illa läget är för partiet.


Är det någon som ska ta sitt ansvar och avgå i partiet så är de dessa som tvingade Sahlin att samarbeta med vänsterpartiet!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate