måndag, december 06, 2010

Skvaller om Carl Bildt

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/bildt-ger-usa-problem_5780465.svd
Ambassadör Barzun skickar sina långa beskrivningar på Carl Bildt hem till USA när vår utrikesminister ska dit och träffa div. toppfolk.
Han har verkligen inget att skämmas för inser alla som läser denna rapport. Bildt har ett annat synsätt än vad de har där borta på bla. kriget i Afghanistan och vad gäller EU så går han emot de stora vad gäller synen  på Turkiet och deras vilja att bli medlemmar i EU.
Jag gillar vår utrikesminister som både är kunnig och rolig. Hans humor skulle fler behöva uppvisa då skulle det vara lättare att umgås. Det är inte underligt alls att Gudrun Schyman och Carl Bildt har blivit personliga vänner.

Wiki-leaks pumpar ut sina dokument men jag saknar fortfarande dokument från Kina och Ryssland. Det hade varit mer intressant att få granska Kinas agerande runt om i världen. Antingen är det svårare att komma åt deras interna dokument eller så finns det inget intresse från Wiki-leaks för detta?

Ryssland underliga maffiaaffärer och deras samband med det gamla KGB hade också varit av stort intresse att få se. Svårt?

Visst har det varit en underbar tid för världens tidningar och tv att få dessa godbitar att tugga på, många ville från början ta avstånd men kan inte låta bli att publicera allt som de själv aldrig har fått tag på.
Det är bra att Wikifolket nu kollar alla dokument samt tar bort det som skulle kunna vara till fara för enskilda.
Militären i USA säger att många hemliga uppgifter ändå har varit till men för soldater och civila i tex. Afghanistan. Om detta stämmer så är det en katastrof för de enskilda, längre fram kommer vi med säkerhet att få veta om det är sant vad militären säger.

Göran Persson ska ha beröm  för sitt handlande vad gäller fångtransporterna via Arlanda som han satte stopp för. Detta har aldrig tidigare berättats men nu vet vi att Sverige satte hårt mot hårt mot USA och fick dem att vika sig. SÄPO kom tom. ombord förklädda och kunde med egna ögon se fångar kedjade med huvor över ansiktet. Otroligt grymt och meningslöst!
När ett demokratiskt land vidtar sådana metoder så sänker man sig till motståndarens nivå och det väcker bara hat. Jag förstår att man måste ta till hårda metoder ibland mot en odemokratisk motståndare men man behöver inte för den skull i onödan plåga människor.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate