torsdag, december 09, 2010

Nya besked om hur elevernas kunskaper urholkas!

I en jämförelse utförd mellan 2007-09 i utvalda länder jorden över så halkar   Sveriges elever efter i tex. läsförståelse.

Vänstern klagar på regeringen och i synnerhet FP men denna kritik faller platt ner på jorden. Det vi ser nu är ju åratals av försyndelser och FP har hela tiden sagt att det kommer att ta åratal att få någon ändring.
Tänk efter lite, vi la ner realskolan för mer än 50 år sedan och ingen kan komma från att på den tiden så var Sveriges elever på topp.
Sedan kom Göran Perssons komunalisering av skolan i motstånd både mot lärare och fackföreningar.
De insåg att kommunerna inte skulle kunna upprätthålla den höga standard så som staten kunde. Det blir besparingar när inte pengarna räcker till för gatunätet tex.
Utbildningen av lärare blev konstant sämre under många år och det är bla. detta vi ser också i dessa sjunkande tal av kunskaper hos eleverna. Finland och SydKorea ligger i topp som vanligt.

Finland har bevarat mycket av de traditioner som vi hade tidigare i vårt land och det har givit resultat. De ligger sedan åratal bland de bästa i världen vad gäller matematik också.

En förklaring som alla undviker är ju invandringens aspekter. Dessa elever drar naturligtvis ner siffrorna.
Det finns ju inget konstigt med det, ta tex Rosengårdsskolan i Malmö och dessa elever som gör verkligt dåligt ifrån sig. Många kanske är 10-12 år när de kommer hit från ett land som inte ens har samma skrivtecken som vi.
De ska på några år lära sig språket och allt annat. Det är ju mycket svårt och det  kan ju var och en förstå. Inte fanken sätter man en bok av Vargas i deras händer och ber dem redogöra för vad han skriver!

Jag vet inte hur många som går i våra skolor med en bakgrund med några få år i vårt land eller även de som har bott här sedan de var små men har föräldrar som inte kan svenska och med andra ord inte heller kan hjälpa sina barn.
Jag minns när mina barn gick i dessa skolor i Malmö och aldrig att man såg röken av föräldrar till dessa barn som hade svårigheter! De ställde aldrig upp på de möten som anordnades av skolan. Vi var alltid samma klick som möttes där!

Det vore ju bättre om våra myndigheter och en del lärare slutade att förneka de svårigheter som skolan har haft sedan så många år och tog tag i det som regeringen vill förändra. Sveriges skolor får inte fortsätta att släppa ut elever med så bristande kunskaper som uppdagas då och då genom olika undersökningar.

Det finns eldsjälar i olika skolor och där kan man se att det går att både engagera elever och lärare och uträtta underverk!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate