lördag, december 04, 2010

Nobelfirandet

Nästa vecka så börjar Nobelfesten och fredspriset ska delas ut i Norge som vanligt. Denna gång är det ju den kinesiska dissidenten Liu Xiaobos som har fått priset men han sitter fängslad och kan ej komma.
Kina har gjort det ena utspelet efter det andra och hotat både Norge och andra stater i detta sammanhang. De har fått med sig Ryssland, Kazakstan, Kuba , Marocko och Iran att bojkotta hela Nobelfesten.


Samtliga dessa länder kastar in sina dissidenter i fängelse med hårda straff så de ställer sig naturligtvis på Kinas sida. Här visar f.ö. Cuba var de står i frågan om yttrandefrihet om nu någon skulle tro att Che:s gamla hemvist skulle vara demokratiskt.


En liten lustig sak i sammanhanget är ju att seden hittills har varit att bjuda in samtliga i riksdagen valda partier och deras partiledare. Denna gång har man valt att utesluta SD:s Jimmie Åkesson.


Michael Sohlman är stiftelsens VD och han säger att de är en privat stiftelse och de bjuder in de som de vill ha där och SD är emot deras grundvärderingar och de är då inte välkomna.


Under alla år har kommunisterna varit välkomna alltså måste man utgå från att stiftelsen anser att de har samma grundvärderingar som de själv?
I mina öron låter det här nog lite falskt och man kan ju påstå att Nobelstiftelsen faktiskt delar Kinas syn också. Kina betraktar ju Xiaobos som en man vilken inte delar Kinas grundvärderingar. De till och med säger att Xiaobos är kriminell och väldigt många i Kina delar den synen på honom.


I Sverige betraktar Nobelstiftelsen Sverigedemokraterna som "dissidenter" som man inte vill ha något med att göra alltså samma synsätt som kommunisten Lars Ohly uppvisade på valnatten då han inte ens kunde sitta bredvid Åkesson!


I Kina är inte den här debatten någon ankdamm men här i Sverige blir det till en ankdamm när man inte kan inse att även SD är demokratiskt valda in i riksdagen.


Hur många nya röster fick inte SD pga av det här utspelet från Sohlman?


Jag har i flera år påstått att det är just sådana här tricks från både politiker ,tidningar, tv osv som har "hjälpt" fram SD till sina riksdagsplatser.
SD bugar och tackar säkerligen för denna hjälp! 

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/kinas-ambassador-nobbar-nobelfesten_5773889.svd 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate