onsdag, december 22, 2010

Kvällens debatt om våldtäkt!

När jag lyssnade på de olika deltagarna i kvällens debatt  på tv,  som alltså rörde bla fallet Assange,   så blev jag ytterligare fundersam.
När någon ska förhöras om en våldtäkt så filmas nästan alltid detta eller en bandinspelning görs. När det gäller de två kvinnor som gick till  polisen efter att ha varit ihop med Assange så gjordes bara anteckningar! Är inte detta konstigt?

Gick de inte dit för att anmäla våld? Eller har myndigheterna gjort det som det också talades om ikväll, börjat driva en egen förundersökning?
Det är ju så sedan ca tio år i vårt land att en åklagare kan själv besluta att driva ett rättsfall även om den som gick till polisen för "konsultation" inte vill detta själv.

Vad som diskuterades livligt är tydligen det faktum att kondomen gick sönder och samlaget fortsatte. Därefter kommer ångesten och motviljan över vad som hänt och konsultationen  blev av. Men är det våldtäkt eller vad ska man säga?

Det är mängder med gråzoner i det här. När någon är kåt och galen så kan det från bägge sidor kanske  inte bli stopp även om gummit spricker. Hjärnan följer liksom inte med på någon av de som ligger där. När människor dessutom dricker alkohol (och det gör ju många) då fungerar hjärnan ännu sämre.

Ibland när man läser div. historier om våta (kåta) kvällar så framgår det också ibland att det händer att en tjej reagerar med avsky över det som hände och går då till polisen och anmäler. 

Där står då två personer som på kvällen var överens om att gå hem och idka sex. Två olika berättelser sedan över vad som egentligen hände.
En domstol får svåra frågor att ta ställning till.

Att vara man är inte heller idag kanske det lättaste och det råd jag kan ge är att aldrig ge sig in i tillfälliga förbindelser. Då slipper man troligtvis alla sådana här tråkigheter.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate