torsdag, december 16, 2010

Björn Afzelius

 På Voddler under dokumentärer så finns det en film om Hoola-Bandoolas återförening 1996.
En mycket sevärd film av Magnus Gerten och gjord för SVT.

Björn dog tre år efter att denna turné genomfördes.  När man ser hans förhållningsätt till rökning så blir jag förskräckt. De andra i gruppen försökte förmå honom till att röka mindre och han blev sur på dem. Han fick inte röka ihop med de andra på bussen annat än att han satte sig längst fram med öppet fönster.
Björn röker hela tiden och måste ha haft en mycket stor konsumtion av tobak. Året efter  blir han dålig med ont i halsen osv. Sedan bär det utför och man konstaterar lungcancer.

Det är så sorgligt att se denne fina kille på den här filmen helt frisk och härlig och sen veta att han hade bara tre år på sig att leva! Det sista året är ett helvete för alla med lungcancer. Jag har arbetat på MAS i Malmö på just "lungan" så jag har sett den förfärliga död de får. Har man upplevt massor med dödsfall pga av rökning så avskyr man allt vad tobak heter.

Alla dessa människor som röker och luktar så illa, vem vill kyssa en levande askkopp?

I denna film så talar Björn dessutom om varför han blev en stor motståndare till Castros Cuba efter att ha varit totalfrälst anhängare. Det finns fortfarande människor som inte tror att Björn ändrade sig men de kan dels läsa hans bok om detta samt se den här filmen!

Det var oerhört fint att se denna varma film om denna grupp som jag gillade så mycket förr i tiden.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate