söndag, december 05, 2010

Sveriges påstådda samarbete med USA!

I dokument inifrån ikväll så lades Wiki-leaks snattade telegram från USAs ambassad fram för allmänt beskådande.
Det mångåriga samarbetet mellan våra länder bevisas återigen och professor Wilhelm Agrell som är expert sedan många år på underrättelsefrågor slog fast återigen att det här är inget nytt. "Det spelar ingen roll vilken färg regeringen har , samarbetet pågår informellt"!
Helt klart så vill inte någon regering öppet redovisa inför folket hur djupt man alltid har samarbetet med USA. Även under Palme så pågick detta arbete oavsett vad Palme sa om Vietnamkriget eller annat.
När det kom till kritan så var Palme en mycket stark vän av USA och drog sig inte en sekund heller att samarbeta i hemlighet med dem.


Nu gick Beatrice Ask ut och sa det hon ska säga :"Jag vet inget om det här"  Så är det nog också, hon ska inte veta något.
Urban Ahlin (S) fann sig också tillrätta och förnekar all kännedom om vad han skulle ha sagt eller inte uppe på USA.s ambassad.


I åratal har jag påstått att Sverige är inoficiell medlem i NATO men den diskussionen är det inte många som vill ta. Ett mycket känsligt kapitel för särskilt socialdemokratin vilka var de som tog besluten i hemlighet en gång i tiden.
När nu säkerhetsfrågorna omkring terrorismen diskuterats på ambassaden så kommer det tydligt fram i rapporterna hem till USA att de svenska förhandlarna icke vill att något ska komma ut pga "att folkopinionen inte kommer att ta väl emot dessa överenskomelser"!
NATO-frågan är en liknande fråga eftersom (S) alltid har påstått sig stå för en försvarspolitik som faktiskt inte stämmer överens med den de har lagt fast i det tysta.
"Om Sovjet anfaller så håller Sverige stånd så länge att NATO hinner komma oss till hjälp" har det sagts under bordet!


En annan fråga är faktiskt i dessa terroristtider om det inte är rätt att hjälpa USA att kartlägga ev. terrorister här i vårt land. Bevislingen åker det unga män med anknytning till islam ner till andra länder för utbildning!
En utbildning som kanske slutar med ett bombattentat mot en av USA:s ambassader någonstans!
http://www.dn.se/nyheter/sverige/regeringen-kande-till-usas-overvakning-1.1221784 

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/bildt-nekade-ta-emot-guantanamofangar_5780943.svd 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate