fredag, december 03, 2010

Hur jag gjordes till jude!

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=909&artikel=4186306

"Staffan Lamm undersöker vem han är – nazisterna menade att han var jude. Ortodoxa judar ser honom som enbart svensk. Radio Islam kallar honom för ”juden Lamm”. Men hans släkt har inte bara sett sig själva som etniska svenskar, utan har också varit det i flera hundra år. Vem har rätt att definiera Staffan  Lamm."


Ett mycket intressant radioprogram där Staffan Lamm talar med olika människor med en bakgrund i judiska familjer.
Erland Josephson  liksom fler hävdar att det  kanske finns något judiskt kvar inom dem i form av gester och högljuddhet. Enligt mig så är detta bara något som de önsketänker.

Att vara jude innebär att man har en Gudstro enligt den judiska tron,  jude kan vem som helst bli om man övergår till denna tro.
När de börjar tala om blodet så har man övergått till fantasi. Ofta så har man i sina ursprungliga släkter ingiften med vanliga svenska män och kvinnor. Skulle man utgå från de vanvettiga Nürnberg-lagarna som NSDAP stiftade så kanske en sk kvartsjude enligt blodet skulle kallas jude. I vårt land skulle man bara säga svensk medborgare och inget annat.
Det finns  inget folkslag som kan kallas judar!
En del som kommer från detta ursprung vill så gärna se något som aldrig fanns . Judar som kom hit på 1800-talet var till stor del redan  kristna eller ateister vilket de hade blivit i sina respektive länder.
  De som kom från Ryssland var däremot ofta ortodoxa och de var verkligen troende judar. 
När Radio islam bokför judar i Sverige så buntar de ihop alla som på något sätt är släkt med de som kom hit för längesedan eller har gift in sig i sådana släkter. (Bonniers mfl)
Radio islam är ju rena rama dårhuset med mani och pekar ut olika människor som om de vore kriminella. 
Deras rätt till yttrandefrihet kan man verkligen ifrågasätta. Är det kommande dödslistor som de fabricerar ?


Sverige har en lång tradition av allt från judeskämt till ren diskriminering och både det gamla bondeförbundet och socialdemokratin medverkade på olika sätt i detta skamliga. (Skallmätningar och under kriget utvisningar)


När jag lyssnade på programmet kunde man få för sig att vissa betraktar det nästan som lite "fint" att kunna påvisa ett sk judiskt påbrå. Mycket svårförståeligt för mig som lever i ett land där nästan alla har ett ursprung i andra länder om man ser bakåt till 1300-talet!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate