tisdag, december 07, 2010

Kina ,det ängsliga landet!

"För första gången sedan nazityskland hindrade pacifisten Carl von Ossietzky från att hämta priset 1936 kommer varken pristagaren Liu Xiaobo eller någon av dennes representanter kunna närvara i Oslo".

Så här avslutade svd:s Ola Wong   sin krönika idag om Kina. En dag blir väl han också avstäng från att resa in för att arbeta där skulle jag tro.
Kina försöker att få andra länder att bojkotta Nobelfirandet i år . De kan inte tåla att en regimkritiker har fått fredspriset.

De är ett  stort land men de känner sig som elefanten i porslinsbutiken när det gäller yttrandefriheten. De är rädda för att folket ska få tycka och tänka som de vill. De är rädda  för tidningar som skriver fritt hur verkligheten är. De är rädda för internet och den frihet som finns där.

Socialister tar alltid till lagen för att tysta de obehagliga åsikterna. Sverige gjorde på samma sätt med Radio Nord-Syd. Samma under kriget då vissa tidningar som skrev sanningen om Hitler fick sk transportförbud.

Om man tror att det går att undanhålla sanningen med lagens hjälp och censur så har hela världshistorien visat att det inte fungerar i längden.
Fallet blir djupt den dag då folk inte längre vill ha statliga ingripanden. Se bara hur hela östblocket på kort tid föll samman.

Kinas ledning och kommunistparti lever på övertid och så länge de kan leverera varor och överflöd till sitt folk så sitter de kvar men yttrandefriheten gnager sig sakta in mitt i apparaten vare sig de vill eller ej.

Regimens fall kommer när man minst anar det!

http://www.svd.se/opinion/kolumnister/olawong/konst-moter-medier-i-censurlandet-kina_5785377.svd

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate