tisdag, september 04, 2018

Solidariteten var inte självklar för vissa!

Jag var med i SKP vilket lades ner 1985 och då bildades Solidaritetspartiet. När Solidaritet i Polen växte fram med strejker och krav på att få bilda fristående fackföreningar med tryck och yttrandefrihet så började vi hjälpa dem. Samlade in pengar,smugglade stencilapparater och papper till dem. Vi hade inte ett smack av känsla för de polska kommunisterna vilka alltid hade varit Moskvas förlängda arm  med förtryck av folket. I Sverige så märkte man ju inte någon solidaritet hos vänsterpartiet,tvärtom. De stödde sitt broderparti som vanligt precis som de hade stött Quislingregimen i Tjeckoslovakien. Inte ens mördandet av människor i Berlin vid muren tog de avstånd ifrån. Kommunister och troende socialister är märkligt folk, de ser inte den verklighet som existerar utan de håller på med sitt drömrike .Ett drömrike som aldrig har ens uppfyllt det viktigaste, att folk har fått säga vad de tycker och tänker.
Fri och rättigheter finns inte under socialismen lika lite som att ekonomin fungerar.
De har nu misslyckats i hundra år utan att dra några slutsatser av detta. Dessa drömmare fortsätter med testuggandet.
I dagarna har dokument kommit ut vilka visar att sossarnas Pierre Schori gick Moskvas ärenden vad gäller att stoppa Solidaritet i Polen.
https://ledarsidorna.se/2018/09/socialdemokraterna-stallde-sig-bakom-sovjetunionens-planer-pa-militar-intervention-i-polen-1980/
Kopiera länken och läs i din webläsare!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate