torsdag, september 20, 2018

Mao återuppstår igen!

Den s/v bilden är från Maoismens barndom och propagerar för tidningen Gnistan som var kfml-skp:s tidning. Ett tag var den vänsterns mest framgångsrika tidning med en för Sverige stor upplaga.Kfml föddes 1967 och gick i graven med namnet SKP 1985. Ur spillrorna bildades Solidaritetspartiet (SOL) .Sol upphörde 1994 som nationellt parti.
Nu försöker några i Stockholm återigen att bilda ett nytt parti på Maos grund. Troligtvis är det återigen studenter som ligger bakom detta försök. Tongångarna känns igen från 60-70-talet. Man har tom. plockat in MLK:s gamle idol Set Persson!
Jaja, de verkar ju pålästa till skillnad mot vänsterpartiets fotfolk. Ser ju också att de inte ger mycket för det sk KP heller. Nej det gamla kfmlr har ju från 1970 och framåt ändrat sig så många gånger så jag ser ju ingen skillnad på dem och V idag. Inte undra på att Frank Baude tog sin hatt och gick.Kommunistiska Föreningen är ju för en gångs skull riktiga revolutionärer så dem kommer nog SÄPO att hålla ett extra öga på! Per-Åke Lindblom har ju satt igång gamla Oktoberförlaget, det kanske kan bli ett samarbete?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate