onsdag, september 26, 2018

Det svåra och oförståndiga Sverige!

För närvarande genomsyras hela det svenska samhället av mindre kloka tankar. Mycket härrör från offentliga källor. Att kritisera religion tex islam är i Sverige idag svårt eftersom Forum för levande historia (staten) stämplar allt sådant som , jag citerar:

"Islamofobi är ett samlande begrepp för fördomar om och fientlighet mot islam och muslimer. Termen har bara använts i ett tiotal år men negativa attityder till islam har gamla rötter. Redan på 600-talet sågs muslimska dynastier som ett hot mot Europa. Senare kom muslimer att betraktas som ”underlägsna” och ”annorlunda”. I dagens Europa betraktas muslimer ofta som en homogen grupp oavsett sin individuella syn på kultur och religion. Många och allt mer spridda negativa idéer om hur muslimer tänker och uppför sig leder till diskriminering och trakasserier."

Att islam i omgångar har hotat hela Europa med krigshandlingar under många år viskas det inte ens om.Se för övrigt hur tex Turkiet på kort tid har omvandlats från en modern stat till en islamistisk stat. Se vad som händer i hela norra Afrika.Många i vår värld har verkligen anledning att vara rädda. OM man inte ens får diskutera den verklighet som finns så är det fara på taket. Även de stater som vi har förbindelser med tex Iran är ju ytterst blodtörstiga.De ska förgöra Israel, de har mördat 200.000 av sina egna medborgare osv. Att försöka tysta de människor som tar upp förtrycket som råder inom islam är ju bara dumt!


I Sverige ser vi ju också förändringar i både populationen och kraven från dem som kommer hit att vi ska förändra gamla traditioner i allt från mat till umgänget mellan män och kvinnor.

En annan sak som verkligen har förändrats är språkbruket och hur vissa ord har fått ändra innebörd. 
Rasist är ju numera ett allmänt skällsord särskilt från vänsterkretsar och liberala. Går man till ordboken så är ju en rasist en människa eller rörelse vilken sätter sin egen "ras" främst och pekar ut tex svarta som sämre människor med usla egenskaper. Nationalsocialister pekar främst ut judar som sämre och sedan kommer de svarta.
I dagens värld så har vissa inom särskilt vänsterns börjat peka ut de vita som sämre.
Kommunisterna i Polen genomförde "rensning" av den lilla återstoden av judar som överlevt andra världskriget.De gjorde det omöjligt för judar att bo kvar i Polen genom att avskeda dem från de arbeten de hade samt att inte låta barnen till judar gå kvar i högre skolor osv.
I Sverige har oskicket att stämpla andra människor som rasister när de enbart vill ha en strikt invandring med ordning och reda spridit sig till även borgerliga partier såsom C+L.
Det egendomliga och rätt så otäcka är att socialdemokratin kan tvärvända i denna fråga utan att ifrågasättas. 2015 skulle Sverige aldrig stänga sina gränser men kort därpå så förändrades politiken till sin motsats. Allt detta utan att de då blev kallade för rasister!
Att ord med stark innebörd blir devalverade på så kort tid kan tyckas märkligt men så är tyvärr debattklimatet idag. Känslosås brukar en del beskriva fenomenet. Och visst är det märkbart att sedan unga kvinnor inom FI med Schyman i spetsen har tagit sig offentlig ton så ser man hur detta oskick har spridit sig till andra grupper.https://www.journalisten.se/debatt/sa-har-flyttar-nattrollen-fokus
Höja rösten, hata och vägra att lyssna i en diskussion är det nya.Blockera är det nya ordet också. Värre är organiserade kampanjer på nätet i avsikt att stoppa och tysta andra.
Då har vi kommit väldigt nära de system som vi brukar kalla totalitära, dvs kommunistiska, nationalsocialistiska, fascistiska och islamistiska.
Samtliga totalitära läror har mer likheter med varandra än olikheter.


När samtalet har upphört och enbart skymfningarna återstår då har vi passerat en gräns som vi aldrig borde ha låtit ske .
Tryck o yttrandefriheten är något vi måste värna varenda dag, den är inte gratis!

1 kommentar:

Dan sa...

S kunde nog inte förutspå att det skulle komma så många hit hösten 15.
Det där med Islam är nog bara att acceptera, vi har religionsfrihet så
det är omöjligt att bedriva generös invandring och sedan inte låta alla
muslimer som kommit hit få ha sin religion.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate