fredag, september 21, 2018

Att vara kristen i Turkiet!

Sitter och läser i tidningen Dagen en intervju som handlar om pastor Andrew Brunson vilken nu har varit fängslad i två år.https://www.dagen.se/nyheter/andrew-brunson-langtar-efter-att-fa-krama-sina-barn-1.1205820

Antalet kristna i hela Turkiet beräknas idag till c a 6000 personer. Detta på en befolkning av ca 80 miljoner.
En gång i tiden var större delen av det som då hette Bysantinska riket (eller Östromerska riket) kristet. Konstantinopel var den stora huvudstaden. (Istanbul idag)
Där låg den mycket stora Hagia Sofia kyrkan som efter erövringen av islamisterna gjordes om till Moské. Attatûrk i sin tur gjorde om den till ett museum 1934.
Islam har under historiens gång alltid med vapen i hand förslavat andra nationer och folk. Idag sker detta med både vapen och att exportera människor med islam som tro samt bygga moskéer i andra länder.
På 20-talet bildades Muslimska brödraskapet och de har en plan på hur väst ska erövras med fredliga medel. Helt och hållet med infiltration i allt från partier till andra organisationer. Skolorna blir också viktiga där man undan för undan flyttar fram sina positioner.
I Sverige idag behöver man ju bara gå ut på stan så ser man ju vad som håller på att hända, allt fler troende med islam som grund syns. I valet i år så agerar de också öppet och masstödjer sina kandidater.
Alla fördömer IS men samtidigt har deras framfart också givit brödraskapet ett gyllene tillfälle att omsätta sitt program i praktiken. Ju fler flyktingar och invandrare ju fler tillfällen att sprida islam.
Turkiet blev till slut också en islamistisk stat från att ha varit en av kristendomens stora riken.
Är det så det kommer att gå för Europa också till slut?
När islam tar makten så blir inte de kristna annat än paria och i intervjun i Dagen  så berättas otäcka händelser:
" Kristna har alla legala rättigheter, men det ser annorlunda ut i verkligheten. Man kan bli spottad i ansiktet, utsatt för grupptryck och det kan vara svårt att få ett statligt jobb, säger hon.
Hon förklarar också att Umut Sahin ogärna pratar om säkerhetsläget för de kristna i landet, det kan vara riskfyllt. Han vill inte heller figurera på bild, varken i Sverige eller Turkiet."
Ingen kan idag blunda för vad som hände med den stora kristna befolkningen i Turkiet under åren 1915-18. Islamisterna  utrotade miljontals med människor.Alla de gamla kristna folken gick en vidrig död till mötes. Folkmord!
Samma sak händer i land efter land med islam som statsreligion, man förföljer de få kristna som finns kvar. Samma skedde med de judar som bodde i länderna i norra Afrika  och Mellanöstern.
Den råhet och straffmentalitet som finns i så gott som alla länder med islam är hemsk att skåda. Enbart Iran har avrättat ca 200.000 människor under den tid mullorna har haft makten. Nazismen och islam har mycket gemensamt i sin syn på makt och människor!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate