fredag, maj 06, 2011

Vad är Carin Jämtin ute efter?

"Orsakerna stavas populism – och identitetspolitik, svenska vänsterpolitikers specialitet och en av faktorerna som hjälpte SD in i riksdagen. Jämtins förslag är kosmetika, ämnad att ge intrycket att hennes parti bryr sig om invandrades behov, utan att en reell förbättring sker. Jämtins förslag visar med smärtsam tydlighet att hon inte har dragit några lärdomar från senaste valet." Nima Dervish skriver bla detta i Svd debatt, kan läsas här:
http://www.svd.se/kultur/kulturdebatt/jamtin-spelar-sd-i-handerna_6142199.svd

Många var vi ju som tog oss för pannan och såg en butler återigen framför oss men denna gång fastnade skrattet i halsen. Tyvärr talar nu Jämtin från sin betydligt mer viktiga post inom politiken, denna gång som partisekreterare för (S).

Denna inrättning har under årens lopp fört många till ministerposter inom de socialdemokratiska regeringarna. (Sten Andersson-utrikesminister tex)

När en partisekreterare uttalar sig så får man utgå från att hon har övriga partikamrater inom partistyrelsen  på sin sida?
Nima Dervish säger som det är, ett sånt här utspel gynnar bara SD. Samma sak är den gemensamma politik oppositionen har fört bara för att komma åt regeringen. Man har släppt in SD på ett sätt som de inför valet svor på att aldrig göra!

Juholts utspel fungerar på samma sätt och då gäller det mycket allvarliga frågor så som vår utrikespolitik. Att använda populismen på det sätt som Juholt gjorde på 1 maj strider mot den politik tidigare socialdemokratiska ledare har gjort. Tack och lov så har nu flera erfarna (S) politiker med Jan Eliasson i spetsen gått emot Juholt i Libyensynen!

Låt för Guds skull SD sitta där på sin kant som det ensamma partiet som inte vill hjälpa Libyens folk i sin svåra strid mot Kadaffi!

Uppdatering lördagen den 7 maj: http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/olyckligt-utspel-av-var-partiledning_6145235.svd

SSU går emot partiledningen med de rätta argumenten. Jag gillar att se att även SSU går emot Juholt!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate