torsdag, maj 12, 2011

Sådana övertoner i frågan om skolan!

Vem har någonsin påstått att det skulle räcka med att sätta ut antalet skolkade timmar i terminsbetyget för att få ändring bland de elever som nu skolkar ,  eller som en flicka berättade att hon varit borta från skolan i sju månader utan att någon reagerat.
Vår opposition är så usel idag så de tar till vulgärargument och kan inte hålla en saklig debatt längre. Tror de verkligen att svenska folket går på sånt?

Självklart så har både skolverket och regeringen  lagt fram massor med förslag hur dessa ständigt skolkande elever ska nås för att förstå att deras framtid hänger på hur de sköter sin utbildning.
Idag ska det skickas allt från sms samma dag till föräldrarna till personliga möten för att försöka komma tillrätta med de ungas problem.
Nu finns det tyvärr föräldrar som inte bryr sig hur det går för sina barn och i vissa befolkningsgrupper så till och med uppmuntrar man särskilt sina flickor att avbryta utbildningen då man anser att de blir "förstörda" av skolans undervisning.
De ska ju ändå snart gifta sig kan man få höra!

Detta problem är ju  svårt att lösa hur man än gör och borde inte förvandlas till en partifråga såsom Juholt gör med så många frågor nu där han bryter en gedigen socialdemokratisk tradition med samförstånd.
De som nu är i medelåldern vill inte förstå att vi en gång i tiden hade en förstklassig  skola i vårt land där samtliga partier värnade om denna. Utbildningen var på topp och Sverige var ett land med mycket kunniga företagsledare med medarbetare. Det byggdes upp en industri som var världsledande inom varv, läkemedel, stålindustri, radioteknik, gruvor osv.
I jämförelse med andra länder låg Sverige i topp med sin utbildning. De som idag jämför med andra länders utbildning ser ju att resultaten är annorlunda idag.
Att då börja en fånig debatt om skolket vilket alla borde kunna enas omkring att det är en dålig företeelse.

Det har gått överstyr i vissa skolor och tyvärr är det ju som vanligt i de områden som vi brukar kalla "problemområden" som är värst utsatta för inte bara skolk och allmänt bråk , där växer ju också morgondagens gangsters upp.

Vi kan inte bara överlåta åt SD att debattera dessa frågor utan det måste kunna bli en bred diskussion där man granskar  politiken minst 50 år bakåt.
Då gäller det ju inte bara skolpolitiken utan även invandringen med dessa stora bosättningar med enbart människor från andra länder. Arbetsmarknadspolitiken bör också granskas därför att man ser nu med facit i hand att det finns jobb lediga men ingen i vårt land har utbildning för dessa arbeten.
Hur inlämmar man analfabeter i vårt tekniska samhälle?

Socialdemokrater kommer naturligtvis i försvarsställning eftersom de satt med regeringsmakten under alla dessa år när nuvarande samhälle byggdes upp. Om de förmådde så som Sahlin försökte göra att se med andra ögon på samhällsbygget så kanske mycket skulle kunna bli annorlunda.

Partiordföranden Juholt uppvisar inte det minsta av Sahlins förmåga till självkritik utan trampar på med det ena korkade uttalandet efter det andra. Han tror nog att det räcker med att vara stor och bullrig och skämta med folk för att kunna vinna valet nästa gång. Någon slags Helan och Halvan i nutid! (Halvan = Waidelich)

All form av kunskapsförakt ska motarbetas. Den tidiga arbetarrörelsen kämpade i stark motvind både mot överhöghetens motstånd att arbetare skulle få en bra undervisning och motståndet just bland arbetarklassen.
Dagens upplysta borgerlighet har tagit upp kampen som arbetarrörelsen drev och försöker att  bygga upp en bra kunskapsskola.
Idag är det delar av  vänstern som är motståndaren till en bra skola!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate