lördag, maj 21, 2011

Kan man respektera mötesfriheten i Göteborg överhuvudtaget?

Syndikalister demonstrerar !
Först måste frågan ställas vem som verkligen är fascist , de som kastar sten på polisen och smällare på polishästarna? Eller de som inte tycker om att man bygger moskéer i Sverige?

Att tycka en sak är en mänsklig rättighet och har man dessutom följt lagen och ansökt om att få ge uttryck för detta i en demonstration så ÄR polisens uppgift fortfarande i vårt land att skydda denna demonstration.

Det är en helt annan sak vad tex jag eller andra anser om de krav som ställs från dessa demonstranter. För mig är det en självklarhet att varje trossamfund ska få bygga sina byggnader där de kan hålla bön eller bara träffas.
Så gjorde de svenskar som emigrerade till USA för 100 år sedan, inget konstigt med det!
De röda motdemonstranterna kunde hålla sig hemma eller sörpla sitt latte på närmaste kondis istället för att alltid vara på plats och ställa till med kravaller. Om man fullständigt sket i ultrahögerns aktioner så skulle det knappast stå en rad i tidningarna och sådana aktioner skulle sakta tyna bort.
Men det är väl kul att bråka, det påminner ju om de byslagsmål som fanns förr. Skeppsgossens ungar mot Riktargatans ungar, pang , nu är det krig! Tonåringarna idag är ju som bekant inte mogna för än vid 30. (OBS  män)

 Trist att det alltid ska vara så här särskilt i Göteborg där den sk "vänstern" inte har varken lärt eller sett något hur man ska agera för att få ändring. Ultrahöger och tillika ultravänster är ju inget nytt i denna stad. Så var det före andra världskriget också. Studerar man  valresultaten från trettiotalet så förstår man historiens vingslag!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate