söndag, maj 15, 2011

Demagog och populist?

"Hitler blev övertygad om att form är viktigare än innehåll och att den som vill nå sin publik måste appellera till känslorna och inte till förståndet – en insikt han senare skulle lägga till grund för sina välrepeterade framträdanden som demagog."

http://www.svd.se/kultur/understrecket/ny-hitlersyn-kravs-for-att-forsta-nazitiden_6163957.svd

 I modern tid och även i Sverige har detta synsätt börjat att praktiseras och egendomligt nog med samma typ av behåring på överläppen av den främste demagogen!
Tala mycket och ge löften till höger och vänster. Berätta om de sk återställare som kommer att genomföras om bara du får makten.Lova, lova massor med sådant folket vill höra. Bry dig inte om varken kostnader eller tidigare löften, bara hamra ut ditt budskap om guld och gröna skogar. Ropa efter rättvisa!

Sedan gäller det att sprida halvsanningar om sin motståndare i alla aktuella frågor. Gå emot trots att du tidigare var för och ville ha samförstånd.

Så vinner man röster på samma sätt som alla demagoger alltid har utfört sitt hantverk för att komma till makten. När de väl sitter där så brukar folket snabbt se att de löften som gavs inte var vatten värt!
Demagogerna brukar alltid ha en egen agenda som de sedan följer!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate