tisdag, maj 03, 2011

FN godkänner dödandet av bin Laden!

FN:s säkerhetsråd hyllar operationen mot Usama bin Ladin som slutade med att al-Qaidaledaren dödades och kallade det "en kritisk utveckling" i kampen mot terrorismen.
Det är inte ofta som säkerhetsrådet välkomnar att en person dödas, men rådet klargör nu att bin Ladins dödsfall betyder att han aldrig mer kommer att vara i stånd att genomföra terrorattacker som de den 11 september.

Vita huset har ännu inte beslutat om bilderna av den döde al-Qaidaledaren ska offentliggöras, efter krav från ledande politiker att göra det.

President Obamas anti-terrorrådgivare John Brennan säger att man ska göra allt för att ingen ska kunna förneka att al-Qaidaledaren verkligen är död.

- Det kan bli nödvändigt att släppa bilderna, hur hemska de utan tvekan är eftersom han är skjuten i huvudet, sade ordföranden i kommittén för inrikes säkerhet senator Joe Lieberman.

CIA-chefen Leon Panetta kommer under dagen att informera politiker bakom lyckta dörrar om de amerikanska specialstyrkornas räd i vilken bin Ladin dödades.

President Obama följde de amerikanska specialstyrkornas attack mot Usama bin Ladin i realtid.

Obamas anti-terrorrådgivare John Brennan, som jagat al-Qaidaledaren i 15 år, gav kittlande detaljer efter operationen i staden Abbottabad där bin Ladin dog.

- Det var troligen en av de mest ångestfyllda tidsperioder i de här människornas liv som samlats här i går, trodde Brennan när han målande beskrev situationen.

- Minuterna var långa som dagar och presidenten var mycket bekymrad över säkerheten för vår personal.

Lovar utredning
Pakistans USA-ambassadör utlovade på måndagen en "fullständig utredning" om hur Pakistans underrättelsetjänst misslyckats att hitta al-Qaidaledaren Usama bin Ladin, trots att han bodde i en befäst villa bara ett par timmars resa från landets huvudstad.

- Uppenbarligen hade bin Ladin ett stödsystem, frågan är om stödet fanns inom regeringen eller staten Pakistan eller i det pakistanska samhället, sade ambassadör Husain Haqqani till CNN.

- Vi vet alla att det finns människor i Pakistan som delar samma trosuppfattning och andra extremister. . Så det är ett faktum att det finns människor som antagligen skyddade honom, sade han.

- Vi kommer att genomföra en fullständig utredning för att ta reda på varför vår underrättelsetjänst inte var i stånd att spåra honom tidigare.

Vita huset backar
Vita huset backade sent på måndagen efter att tidigare ha hävdat att Usama bin Ladins hustru agerat mänsklig sköld i ett misslyckat försök att rädda al-Qaidaledarens liv.

President Obamas anti-terrorrådgivare John Brennan hade tidigare gett information till journalister som senare uppdaterats av personer inblandade i operationen, sade en tjänsteman i Vita huset.

bin Ladin var tillsammans med en kvinna som skadades medan en annan kvinna, som befann sig i en annan del av huset, dödades i samband med skottväxling, uppger tjänstemannen.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate