onsdag, maj 04, 2011

ISF granskar FK

Inspektionen för socialförsäkring har nu granskat Försäkringskassan, inte en dag för tidigt.
De kommer fram till det som jag misstänkt en längre tid samt bloggat om. Många har skrivit till mig och anklagat mig för att jag kastar skit på de anställda, men den här undersökningen visar att jag tyvärr har haft rätt.
Det fattas olika beslut beroende på var i landet du bor konstaterar ISF och det har man ju förstått. Vårt rättsväsende fungerar ju tyvärr på samma sätt.
Samma tendens finns inom landstingen också, de drar åt olika håll vilket är ibland förödande för enskilda personer.

Försäkringsdirektör Svante Borg vill inte ta till sig kritiken utan anser att kassan sköter sig bra och det är nog en inställning som inte är så väl genomtänkt.

Vår minister Ulf Kristersson däremot välkomnar att problemen kommer fram i dagsljuset. Han har en mer öppen attityd än vad div. chefer på FK uppvisat.

Man kan tycka att om en handläggare kan bedöma ett ärende på olika sätt beroende på vilken  ort man arbetar på, så borde också de handläggare som tar till den hårdaste bedömningen börja  att istället välja den humana  vägen i svåra fall.
Varför alltid välja att ta till storsläggan? Samma inställningar borde en annan myndighet också ta till sig, Migrationsverket, som ofta tar till det sämsta alternativet de kan finna .

Frågan är varför en del handläggare alltid är stenhårda och använder lagen på samma sätt som djävulen läser Bibeln?

Är det frågan om deras personlighet som fäller avgörandet eller är lagen luddig så att de kan använda sämsta möjliga alternativ utan att fällas för tjänstefel?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate