söndag, maj 22, 2011

Romson utmanar Reinfelt!

"Romson utmanar Reinfeldt på fem punkter:
Bort med kärnkraften.
Stoppa oljeutvinningen i Arktis.
Bygg ut järnvägen och kollektivtrafiken.
Sluta skövla gammelskogen.
Minska vår klimatpåverkan.
– Skyll inte på att du inte vet, Fredrik Reinfeldt, om du vill ha en miljöpolitik på riktigt, säger Åsa Romson."

Det här låter som en bra början och kan leda till en bra och vettig debatt. Nere i Tyskland så börjar man att kunna skönja konturer av en helt ny kärnkraftspolitik från samtliga partier men allt förutsätter att man verkligen satsar på allt från vindekraft till solceller.
I Sverige är detta så eftersatt, vi skulle kunna ha solceller på varenda tak men ser ni något sådant i vårt land?

När man vill bygga ut vindkraften så blir det alltid protester från de boende. Man överklagar och drar i långbänk alla försök till utbyggnad. Sannerligen försöker allt för många att sitta på två stolar samtidigt. Ska kärnkraften kunna avskaffas då måste det byggas ett annat samhälle. Ingen talar heller om sparsamhet. Måste det lysa dygnet runt i som omfattning överallt?

Vad gäller kärnkraften så finns det en utveckling som man bör ta på allvar och det är de nya verken som kan bränna upp avfallet från de gamla. Det vore ju önskeläget att kunna ta vara på allt avfall och oskadliggöra detta och samtidigt få elkraft i stora mängder!

På MP:s kongress så togs många beslut bla. något så löjligt som att svenska vinbönder inte ska få sälja en och annan flaska på sin gård så som man gör i hela övriga världen. Futtigt! Tror de verkligen att landets alkoholister skulle åka ut på landet för att köpa dyrt vin när det finns så många systembolag som säljer billig lank varje dag utom söndag?

Det är sådana här beslut i futtiga frågor som ihop med andra förmyndarbeslut får mig att se sambandet med de socialistiska partiernas förmyndarpolitik.

Blev MP möjligen miljöskadade av det rödgröna samarbetet?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate