fredag, maj 13, 2011

Talibaner är frihetskämpar enligt vissa inom vänstern!


Scenario ett:
Om följande skulle utspelas så skulle freden vara ett faktum i Afghanistan. Talibanerna skulle alltså lägga ner sina vapen för att börja agera politiskt istället. Amnesti skulle utfärdas!


Allt gott och väl!


Scenario två :
Alla trupper som är där genom beslutet av FN skulle åka hem. Snabbt skulle talibanerna ta makten så som de har gjort tidigare. De skulle mörda alla som står i vägen för dem. Tidigare hade de mördat den framstående ledaren för norra alliansen Massoud , så de skyr inga medel!

Många av de sk krigare som befinner sig i Afghanistan är från andra länder och i ett reportage i svd för ett tag sedan så sa en infödd taliban att de som kommer utifrån är hårda och inte tänker på Afghanistans bästa. De skjuter och mördar utan åtskillnad.

I Sverige finns en minoritet av människor vilka kallar talibanerna för "frihetskämpar"!  De resonerar på samma sätt som vissa människor gjorde på 40-talet  när man ansåg att Hitler ändå kämpade mot kommunismen! 
Vissa inom vänstern ser ett samband mellan sin egen avoga inställning till USA och talibanernas kamp mot USA. "Svarta satan" som islamisterna säger.
Vänstern blandar ihop sin egen erfarenhet från Vietnamkriget med kriget i Afghanistan. USA förblir alltid boven i dramat !
Nils Flyg och hans kommunister gjorde samma fel under andra världskriget då de ansåg att Tysklands kamp mot imperialismen i världen och synnerhet  den från USA  rättfärdigade att de slöt upp på Hitlers sida.

Nu är vänstern besviken över att socialdemokratin och miljöpartiet slöt upp på alliansen sida i synsättet på Afghanistan. Kvar finns bara SD +V  med sin extrema hållning plus en mycket liten sk Afghanistanorganisation vilken inte ville vara kvar i SAK (Svenska Afghanistankommittén)

De talar för döva öron och väl är detta.

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate