måndag, maj 23, 2011

Miljöpartiets vägval!

MP utmanade Reinfeldt på en rad punkter men de glömde en viktig sak . Säkerligen helt avsiktligt eftersom de har ändrat mening.
Sänkt arbetstid!  Ingen vågar ta med tång i detta krav. Arbetstiden är densamma år ut och år in sedan sextiotalet.

Vi har ett samhälle med många arbetslösa, en industri som gapar efter folk till heltid men får inte tag i några. Om man går ner till sex timmars arbetsdag med två skift så får man ut 12 timmars effektivt arbete.Fler får jobb,
det blir självgående och samhället och den enskilde vinner på det. Kapitalet vinner också!
Varför i hela fridens namn driver inte MP detta krav??? Håller de på att anpassar sig till att bli ett "vanligt" parti mer och mer bara för att de är makthungriga?

Lik i lasten brukar de flesta ha men om de två nya rören har ej hörts något. Nå, hur är det nu med Gustav Fridolins mångåriga medlemskap i SAC-Syndikalisterna? Är han med eller gick han ur frivilligt? Hur ser han på deras offensiva kampmetoder idag?

Tycker han fortfarande att det är OK att kasta sten på "motståndare"?

Varför är Sveriges journalister så snälla i kanten mot honom jämt?
Romson har varit med ett tag och kanske kan svara på frågan om varför man övergivit sänkt arbetstid. Mig veterligen är det bara FI som för fram denna paroll med kraft.

Vi bygger ett samhälle där det är fullt möjligt med sänkt arbetstid och fler in i arbete så de slipper  A-kassa eller sosspengar.
Vi skulle bevisligen även få ett friskare folk med färre sjukskrivningar och vad skulle det inte vara värt i reda pengar?
Förbjuda Sveriges få vinbönder att sälja en flaska då och då var ju ett politiskt ofarligt beslut men att våga kräva sänkt arbetstid det mäktar man inte med!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate