söndag, november 07, 2010

USA håller koll på oss medborgare.

Efter 11 september -01 har USA runt om i världen börjat att hålla koll på vad de tycker är misstänka medborgare. De har ett flertal gånger råkat ut för bomber och rena överfall och har av detta dragit slutsatsen att de måste skärpa sin kontroll av vad som både sker utanför ambassaderna och i de olika länderna.

För detta har jag full förståelse och de säger ju som det är att de samarbetar med säkerhetstjänsten i alla länder. När man i pressen skriver att de övervakar landets medborgare så är detta en sanning med modifikation. Ofta håller både SÄPO och USA extra koll på "de nya svenskarna" från tex Somalia eller Palestina!

När man nu som vanligt eldar på i kvällspressen och utmålar allt som en stor sammansvärjning och nästan som en statskupp (Töllborg) eller att det är  landsföräderi så tar man i något förfärligt! .  Andra påstår att något nytt har inträffat och att tex.Sverige har blivit en lydstat under USA då tar jag mig för pannan och utbrister: "Ni är totalt historielösa eller utnyttjar detta politiskt mot USA" !

Under 60-talet så hade USA genom SÄPO fullständig kontroll över den svenska vänstern och deras rättmätiga motstånd mot kriget i Vienam! Vi hade visumtvång för att resa till USA medan de kunde resa fritt till oss. När du sökte visum så fick du frågan om du var  eller hade varit kommunist. Det kvittade vad du svarade eftersom de hade kontroll över dig. Detta kunde de inte ha utan regeringens  (S) medverkan.

Jag påstår fortfarande att Sverige egentligen var medlem sedan 1949 i NATO men i smyg och den socialdemokratiska regeringen under Erlander var mycket trogen USA. Självklart hjälpte de USA med att ge dem namnen på vänsteranhängare.

Den gamle Maoisten Jan Guillou har gått ut stenhårt i pressen precis som om den här sk övervakningen är något nytt. Han kunde ju berätta hur det var förr när han ville resa till USA och blev stoppad  många gånger pga av sitt medlemskap i SKP. De hade redan på 60-70 talet full kontroll över vem som var vem rent politiskt.

Det måste finnas en annan anledning bakom den här historien just nu. Vad pågår i kulisserna?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate