tisdag, november 23, 2010

Är det "curlingbarnen" som tar sina liv?


Vi vet ju att det är många,för många, ungdomar som tar sina liv varje år. Ett förfärligt slut som drabbar alla omkring denna unga människa.


Det uppmärksammade självmordet av en ung man i Järna för ett tag sedan inför sin egen webcam väckte återigen debatten.
Jag har under åren både chattat och skrivit mail med unga som har tröttnat på livet. De har inte sett någon mening i att leva vidare men har också insett att de kommer att göra många ledsna i sin omgivning om de genomför sina tankar.


Vissa av dessa kontakter finns i livet fortfarande och deras liv är radikalt ändrade. De har träffat en partner och lever ett bra liv och har lämnat sina mörka tankar bakom sig. andra har försvunnit för mig så jag vet ej om de lever eller ej. Ofta sker sådana här kontakter väldigt anonymt, de vill sällan tala om vad de heter på riktigt och var de bor osv.


Ofta är det unga som har allt de behöver omkring sig. Ja, inte är det några unga som direkt lever i "fattigdom" möjligen på äkta kärlek. 
Om man som uppväxande alltid har fått det man pekar på av sina föräldrar samt aldrig behövt få känna sig "nyttig" hur känner man sig till slut i det inre?


Man brukar ibland tala om omåttligt rika som har fått allting som finns att köpa för pengar och deras tomma liv. Se på tex Paris Hilton och hennes utlevande liv med alkohol och droger för att fylla livet med något.


När man kommer i tonåren och har fått allt så krattat framför sig av sina föräldrar så kanske livet ter sig meningslöst?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate