tisdag, november 09, 2010

Skånes mörka förflutna ger oss nycklen till nutiden.

"Detta har hänt. För en månad sedan anordnade judiska församlingen i Malmö ett veckoslutsläger för barn mellan 7 och 10 år. Tillsammans med ett antal vuxna vistades de på sin kursgård i Höllviken. Redan första kvällen dök ett tiotal ungdomar upp och skrek ”judesvin” och ”heil Hitler”. Polisen tillkallades men när de anlände hade de försvunnit.
Nästa kväll återvände 20–30 ungdomar, sparkade ner ett staket, uppträdde hotfullt, kastade ägg mot byggnaden och skrek ”judejävlar förstör Höllviken”. Polisen fick tag i några av dem, alla var under 15 år och gick på två lokala skolor. En åklagare kopplades in men eftersom ingen var i straffbar ålder överfördes ärendet till de sociala myndigheterna. Rektorn på en av skolorna, där händelsen diskuterats med föräldrar och ungdomar, menar att främlingsfientlighet har varit en bidragande orsak. Några ville ha det till pojkstreck, men eleverna var fullt medvetna om vilka som gästade kursgården. Dessutom fick Sverigedemokraterna i årets skolval en större andel av rösterna än vid tidigare val på skolan." http://www.svd.se/kulturnoje/litteratur/paminnelse-om-pobelmakt_5641249.svd?voted=1289296494140

Länken går till en utmärkt recension av boken "Kristallnatten" av Öyvind Foss .

När jag bodde i Malmö så bodde jag ett antal år alldeles i närheten av stadens Judiska center och Synagogan. (1984-92) Då hände det allt för ofta hot och försök till bomber mot dem. Polisen fick stå vakt dygnet runt och de fick spärra av området.
I centrat fanns det en daghem och man kan ju förstå att de barn som gick där måste ha känt rädsla.  Vad ger dessa upplevelser barnen för  ev. nervösa skador för framtiden?

Jag vet att flera judiska familjer har flyttat från Malmö tack vare den hets som de upplevt. (Och brist på förståelse från det (S) styre som sitter)

Något det sällan har talats om är ju dock att inflyttningen av muslimer från särskilt Palestina ytterligare har spätt på den antisemitiska propagandan mot judar. I de demonstrationer där Hamas och andra liknande grupper tillåts gå med så ropas det dessutom slagord mot judar. Vänstern i Malmö har inte förmått att hålla tätt mot dessa vidriga yttringar.
Hatet mot Israel binder samman dessa vänstermedlemmar med antisemiter. Samma  politiska sammanblandning ser man med de som hatar USA och genom detta går talibanernas ärenden.

Inom arabvärlden har det sedan andra världskriget funnits band med bla. Nazistregimen och de historierevisionister vilka förnekar  morden på judarna.
I vårt land finns ju den judehatande Ahmed Rami och hans sk Radio Islam.
Där kartläggs varenda jude boende i Sverige ner till åttondelsjudar och deras familjer.

Skånes traditioner sträcker sig långt tillbaka med forskning om rasbiologi och mätning av skallar på Lunds universitet. Ivrigt påhejade av den tidens socialdemokrati och bondeförbund. Under trettiotalet växte den nazistiska rörelsen i hela Skåne från Helsingborg där man gick beväpnade med en stor dolk i bältet till Skurup-Sjöbo där det fanns färdiga ritningar för att bygga KZ-läger.

När jag flyttade ner 1978 så märkte jag på en gång en hårdhet hos delar av befolkningen med mycket råa tongångar om "blattar och balubas"!
Ett slags avundsjuka på tex de som öppnade närbutiker precis som om det var en drömtillvaro.
Många av mina arbetskamrater talade mycket öppet om att de inte tyckte om utlänningar.
Själv kom jag från en uppväxt i Torshälla där halva befolkningen  kom från andra länder så jag tyckte att det var lite olustigt i Malmö.
Vi hade inga problem med våra arbetskamrater från andra länder.

När de invandrade på den tiden kom så hade de arbete och där kommer den stora skillnaden  mot Malmö där allt för många fastnar i bidragsberoende.
Då kommer också hetsen mot den invandrade människan. Samma mekanismer utlöses som den mot judarna i tex Tyskland. Detta utnyttjas av de krafter som är allt från främlingsfientliga till att vara antisemiter!

Staten och våra politiker borde vara så pass insatta i hur ett samhälle fungerar och då blir den förda politiken också felaktig. D.v.s  samhället föder upp partier typ Sverigedemokraterna och andra mer otäcka rörelser. Systemet i detta land ger dem dessutom mångmiljonbelopp i stöd så att de kan växa ytterligare. De kan sitta där och räcka lång näsa åt vårt samhälle vilket är så "blåögt" !

Dessutom när tidningar och politiker mörkar allt som har med invandring att göra så binder man ytterligare ris till de som kommer hit. Varken de eller vi andra boende  är betjänta av att ta hit så många att vi för kanske all framtid måste försörja dem med bidrag. Bostäder och arbete måste finnas annars går det fel vilket vi nu har sett i och med SD:s inträde i vår riksdag.

Att bara avfärda alla väljare som galningar eller rasister är bara ett annat led i att man inte kan hantera politiken.

Det vore bättre och hederligare om man erkände att den förda politiken i vissa stycken inte har varit så framgångsrik. Omprövning och en ny politik behövs om inte eländet ska växa ytterligare.


http://www.dn.se/nyheter/politik/i-huvudet-pa-sds-partiledare-1.1203771 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate