lördag, november 27, 2010

Sonja Åkesson lever ännu!

http://www.svd.se/kulturnoje/nyheter/tongivande_5742171.svd

Kvinnokampen har pågått i många hundra år men fick ett verkligt uppsving på 70-talet.
Sonja Åkesson med sina erfarenheter blev för många ett nav att finnas kring.
På Lp-en "Sånger om kvinnor" medverkade Sonja med texter.
"Den ensamma mamman i traversen" ,"Där fruarna bo" , "Vaggsång" och så den oerhört fina "Ska bli sjuksyster jag, tralala". Skivan är inspelad 1971.

I dagarna har det släppts en samlingscd: http://www.svd.se/kulturnoje/musik/kajsa-grytt-rebecka-tornqvist-anna-von-hausswolff-m-fl_5723607.svd

Ska bli spännande att höra Sonja Åkessons texter från mera modern tolkning.

Det har gått fyrtio år sedan "Sånger om kvinnor " spelades in men fortfarande så har vi inte ens inom lönesystemet nått lika lön för lika arbete.
Männens arbete räknas fortfarande som viktigare. Att tex arbeta med människor , stora som små lönar sig sämre. Inte nog att man under sin tid som löneslav har sämre lön utan det förföljer kvinnor ända in i döden med mycket sämre pension än de flesta män.

Vi har haft en sk arbetarrörelse sittande vid makten under så lång tid men ändå är det på det här sättet. Alla talar om att de är feministiska partier, vilket avancerat skitsnack är inte det.
Samtliga i riksdagen sittande partier är inte på allvar intresserade av att medverka ens till jämlika löner mellan män och kvinnor.

Alla andra områden inte att förglömma.
Det jag kan tycka är så bedrövligt idag är de unga kvinnor som idag tar efter männens sämsta sidor i tron att det är jämställdhet! Fylla,rökning,slagsmål,dåligt språk m.m.

Flickor-kvinnor-män-pojkar, läs Sonja Åkessons texter! Lyssna på den musik där texten är skriven av Sonja Åkesson!

1 kommentar:

susi sa...

Högaktuellt! 12 dec. kl. 13.30 Litterär soaré i samarbete med Sonja Åkesson Sällskapet på stadsbiblioteket vid Odenplan i Sthlm. Medverkande bl.a. Carl Johan De Geer och Gunnar Edander. Den 8 dec. kl. 15.00 diskussionen / föreläsningen "Samtal kring Sonja Åkesson" med Gun Qvarzell. Mångårig vän till Sonja Åkesson samt ordf. i Sonja Åkesson Sällskapet. Utställningen "Sonja Åkesson - collage och dikter" på stadsbiblioteket pågår t.o.m. den 12 dec.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate