måndag, november 29, 2010

Malmö, staden man får skämmas över!

http://www.sydsvenskan.se/malmo/article1311844/Malmobon-som-inte-kan-rora-sig-fritt.html

"Det är en vanlig dag på jobbet för Shneur Kesselman. Han ska besöka en döende medlem i judiska församlingen på hospice vid Folkets park. På sin promenad dit passerar han Johanneskyrkan.
Vid kyrkan sitter tre ungdomar. När rabbinen går förbi dem hör han ett rop:
Shneur Kesselman stelnar till - slagordet tycks riktat till honom - men fortsätter sin promenad.
När han hunnit ett par meter tar killarna på nytt till orda:
- Jävla jude!
Nu ökar rabbinen steglängden. Han springer nästan när en av killarna växlar upp retoriken ytterligare:
Hjärtat bankar när Shneur Kesselman passerar Södra Förstadsgatan. Snabb blick bakåt. Nej, de verkar inte följa efter. Han forstätter mot hospice.
Södra Skolgatan saktar en svart BMW in. Rabbinens puls stiger på nytt när han märker hur föraren och bilens passagerare betraktar honom.
En av dem hissar ner sidorutan och skriker:
- Fucking JUDE!
Första gången Shneur Kesselman berättade delar av detta för mig var utanför glassbaren Is à Bella på Föreningsgatan i oktober 2010. Jag hade råkat hamna bakom rabbinen på trottoaren och kände genast igen honom. Inte många Malmöbor klär sig som chassidiska judar, med svarta kläder, svart hatt och långt skägg.
Jag skyndade ifatt, sade hej och vinkade för att fånga hans uppmärksamhet. Till min förvåning spärrade Shneur Kesselman upp ögonen och såg skrämd ut. Han kände inte igen mig omedelbart, utan fruktade att jag var ännu en judehatande Malmöbo som tänkt trakassera honom."

Jag har sedan länge skrivit massor om Malmö och varför jag flyttade därifrån. En del har inte trott på det jag berättar medan andra vet att det är sant. Staden håller på att kantra av alla motsättningar som finns genom denna blandning av folk. Antisemitiska araber är det gott om och de går hand i hand med den vänster som finns där nere. Hamas , vänsterpartiet , SSU , KP och trotskister sida vid sida i demonstrationer där man på arabiska hånar judar.
Berättelsen i  Sydsvenskan skulle kunna vara från tyskt trettiotal men det sker idag i Malmö. 
Tidningen själv satte igång en löjlig kampanj där man myntade orden :"Vi älskar Malmö"! De går en konstig väg där de ömsom hela tiden berättar om alla mord,   rån, knark, hotelser och förföljelser av judar. Men samtidigt på både ledar o kultursidor vill man inte tala om den bruna baksidan av staden.
Här uppe i Stockholm förstår man inte SD:s framgångar där nere men jag som bott där begrep för länge sedan vart det barkar! Politiker som bara förnekar hur tillståndet egentligen är i staden kan inte heller föra en politik som gagnar staden.
Till slut fick man också "galningen" som skjuter ihjäl människor.  Åren före så var det också många dödskjutningar men när det "bara" var gangsters som sköt varandra så brydde man sig inte så mycket.
Men när en stad börjar uppvisa sådant då brukar det inte heller dröja så länge innan våldet eskalerar.


I denna artikel så framgår det också hur dåligt stadens rektorer agerar, när de ska gå på möte om hur man bekämpar tex terror mot stadens judar  så kommer en av tio rektorer!
Repalu har alldeles för sent börjat att tala om detta problem ,det fanns redan för 25 år sedan i staden!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate