måndag, november 22, 2010

BRÅ- regeringen vill granska deras arbete!

Justitieministern: Viktigt att Sverige har en tillförlitlig kriminalstatistik som ger en korrekt bild av verkligheten. Jag kommer att ägna stor kraft under den här mandatperioden åt att öka effektiviteten i rättsväsendet. Min ambition är att rättsväsendets arbetsmetoder ska utvärderas bättre för att utvecklas i takt med att ny kunskap tillkommer. Som ett första steg vill jag kartlägga hur myndigheterna i rättskedjan arbetar med forsknings- och utvecklingsfrågor. I dagarna tar regeringen också ett samlat grepp på kriminalstatistiken. Det är viktigt att den är tillförlitlig och ger en korrekt bild av verkligheten. Statskontoret får därför regeringens uppdrag att granska Brottsförebyggande rådets verksamhet, skriver Beatrice Ask.


Jag har full förståelse för att regeringen vill granska BRÅ. Det låter ibland väldigt underligt från denna statliga byrå.
De bokför för all del alla brott som anmäls till polisen men idag vet vi ju att den siffran inte stämmer med verkligheten. När man har kollat sjukhusens akutmottagningar i rikets tre stora städer så är det mycket stor skillnad i antalet offer som kommer in med skador och antalet som polisen har registrerat.
Människor idag vågar inte anmäla längre därför att de är rädda för att bli ännu mer slagna eller rent av dödade. Då går man inte till polisen!
Sedan borde BRÅ också kunna redovisa mer klart över vissa brott som tex SD säger sig ha helt andra siffror. Jag tänker då på deras siffror över antalet våldtäkter utförda av "utländska medborgare" !


Ibland kan man få för sig att BRÅ intar en politisk hållning istället för en vetenskaplig korrekt redovisning.
Allt sånt måste bli klarlagt så att medborgarna kan lita på sina myndigheter
.http://www.dn.se/debatt/regeringen-ska-granska-brottsforebyggande-radet-1.1212923

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate