lördag, oktober 18, 2008

Yttrandefrihet?


Idag ser det ut så här återigen nere i Malmö. Vi har sedan många år yttrandefrihet i det här landet och det gäller även de som har tankar som kanske inte vissa tycker om. Begär man av polisen att få hålla ett möte och får tillstånd till detta då ska det enligt svensk lag kunna genomföras.
"Vänstern " i Malmö har sedan många år inte fattat detta, det är många möten som har störts och stoppats. En vacker dag råkar de ut för samma odemokratiska handlingar och då har vi ett läge så som de hade i Tyskland i slutet på tjugotalet. Varken höger eller vänster kunde då hålla möten utan stora slagsmål.
I diktaturstater uppmuntras det ofta till att slå och döda motståndare, se bara på Zimbawe och President Mugave!
Borde inte den svenska polisen kunna mota bort de som försöker störa och stoppa andras lagliga möten.
Det är mycket i SD:s politik som inte jag gillar men jag avskyr sedan många år de som på ett odemokratiskt sätt agerar bödel och domstol på eget bevåg, fy för självalda folkdomstolar!

Följande såg jag i SD:s tidning efter bråket i Malmö:

"Den senaste månaden har Sverigedemokratisk Ungdom (SDU) anordnat två torgmöten i Malmö för att tala om demokratifrågor och rasism. Vid båda tillfällena har medlemmar i Ung Vänster (UV) och Vänsterpartiet deltagit i organiserade försök att förstöra SDU:s möten. Då tilltaget har försvarats av Vänsterpartiet och UV utmanar nu SDU:s ordförande Erik Almqvist UV:s ordförande Ida Gabrielsson på debatt.

Till grund för inbjudan ligger även Ida Gabrielssons insats i Sveriges Radio i tisdags, där Gabrielsson försvarade de lagvidriga försöken att sabotera en politisk motståndares möten. Gabrielsson beskrev metoderna ur ett taktiskt perspektiv där hon menade att mötesförstörelse i sig är bra, men att t ex äggkastning är negativt eftersom det gynnar den drabbade.

Några principiella problem med att förstöra politiska motståndares möten och attackera deras representanter fysiskt, såg inte Gabrielsson. Däremot menade hon att Sverigedemokraterna kan vinna på det mediala efterspelet. Men även på det "problemet" hade Gabrielsson en lösning: media måste förstå sitt ansvar att inte rapportera om dylika händelser framöver.

Sverigedemokratisk Ungdoms ordförande, Erik Almqvist, kommenterar:

- Ur ett demokratiskt perspektiv är det djupt oroväckande att ett såpass etablerat parti som Vänsterpartiet inte tycks förstå vad demokrati innebär och än mindre bryr sig om att värna den. När nu ett flertal ledande vänsterpartister uttalat sitt stöd för dessa illegala som odemokratiska metoder för att tysta meningsmotståndare, så är det något man bör se mot bakgrund av Vänsterpartiets kommunistiska och antidemokratiska historia.

- SDU menar att demokrati är något vi måste kämpa för varje dag och vi vägrar acceptera den nuvarande situationen. Därför har vi nu bjudit in Ung Vänster till debatt om demokratifrågor. Vi tycker det är dags att vänstern tar en öppen diskussion där man förklarar hur man ser på begrepp som demokrati och yttrandefrihet. Väljarna förtjänar att få veta och det är min övertygelse, i egenskap av demokrat, att samhället och demokratin tjänar på en debatt istället för den äggkastning och mötesblockering som Vänsterpartiet hittills stått för, avslutar Erik Almqvist, ordförande i SDU."

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate