fredag, oktober 24, 2008

Förhandla med talibanerna (Hitler)

Förre socialdemokratiska försvarsministerna Thage G Peterson fortsätter sina vädjanden om fred med talibanerna i Afghanistan.
Om man ändrar hans text så som jag gjorde i ingressen och tänker på andra världskriget och nazismen så är det lättare att förstå vad jag menar med att han har fel. Thage resonerar så som alla "fredsvänner" i alla tider gör. De inser inte att ont måste med ont fördrivas.
Det fanns männiksor och organisationer som talade om Hitler på samma sätt. Vad sätter vi för tilltro till dessa idag när vi har facit i hand?
Att Sverige helst håller sig undan och hellre tjänar pengar på andras lidande och krig har vi ju rikliga belägg för idag när historiens böcker är öppna.
"Det är skamligt att svenska officerare deltar i dödandet" säger Thage. Ja, det fanns de som sa så också om de svenskar som for till Finland när de låg i krig med Sovjet. Rätt eller fel?
Hjältar finns i många krig liksom det finns många offer men de som gick ut i krig mot Hitler är fortfarande hjältar i mina ögon.
Historien kommer att döma fredvännerna hårt den dag talibanerna ihop med Bin Laden smäller sin första atombomb mot ett mål i väst. De måste bekämpas nu innan det är försent!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate