onsdag, oktober 29, 2008

Vi behöver en ny världsordning!


Läs först Bo Ekmans inlägg i svd idag:SVD

Bo Ekman (Tällberg) skriver på ett ställe :"Idag är Bush en patetisk figur".

Välkommnen i gänget även om du kom in sent i det här gänget som redan från början sa detta. Han kom till posten som president genom mygel och korruption. Vem minns inte den sk rösträkningen i Florida. Vems bror satt förresten som guvenör där?

Nåja , jag minns också alla demonstrationer i världen där man kortfattat skrek "usch för Bush".
Kort och koncist men sa faktiskt vart det skulle barka hän. I Sverige så slöt de flesta moderata tidningar och politiker upp på Bush sida som en ryggmärgsreflex men på den punkten har de flesta insett sanningen om hans politik.
Svd:s ledarsida har sedan länge ifrågasatt den politiken Bush står för. Ingen ordning på finanserna alls, massor med utgifter och lån från Kina. Ja, du läser rätt!
Kina och USA lever idag i symbios med varandra. I dagarna så skeppar kineserna över dollar till den förre "imperialistiska fienden" därför att det skulle vara katastrof för Kinas ekonomi om den VERKLIGA krisen skulle drabba USA.
Så det kan gå!
Bo Ekman börjar nu en debatt om hur vi ska kunna förändra världen. Egentligen menar han nog kapitalismen. Ekman har haft en förmåga att få många av de ledande i världen att komma till de sk Tällbergsdagarna där man kan ta ordentliga diskussioner utan att behöva snegla på annat än de närvarande.
Gott nog detta men det ska bli intressant att se hur de kan förändra ett system som överlever till varje pris i tävlan med socialismens tankar. Socialismens praktik är ju en annan dyster historia som jag inte ska gå in på här.

Frågan jag ställer mig är hur ska man kunna förena det bästa från två världar?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate