tisdag, oktober 21, 2008

Är de riktigt kloka i skallen dessa muslimer?


20 år för hädande afghansk reporter!

Afghanistans appellationsdomstol har upphävt dödsdomen mot en journalist som fällts för att ha spritt en internetartikel om profeten Muhammed.

Han döms i stället till 20 års fängelse. Den 23-årige reportern Perwiz Kambakhsh, dömdes till döden i januari av en domstol i norra Afghanistan.

Han anklagades för att ha laddat ned en iransk text från internet om att profeten Muhammed inte hade brytt sig om kvinnors rättigheter."


Du läser rätt! Barbariskt är ett milt yttryck om dessa muslimska regimer. Jag beundrar delar av det Turkiska folket som fortsätter kampen mot islamisterna i sitt land som vill införa dessa lagar. De vill fullfölja Ataturks(se tillägg) kamp för en statsapparat fri från religion. Att bygga en stat på lagar och under inflytande av religionen är och har varit en återvändsgränd för människan.

Religionen är en privatsak för var och en att utöva."

"Mustafa Kemal Atatürk (född Mustafa; senare känd som Mustafa Kemal Pascha), född 19 maj 1881 i Selânik i dåvarande Osmanska riket (numera Thessaloniki i Grekland), död 10 november 1938 i Istanbul, var en turkisk militär och revolutionär politiker. Han grundade det moderna Turkiet och var dess förste president från 29 oktober 1923 fram till sin död 1938. Han var ledare för Republikanska folkpartiet.

Efter en framgångsrik militär karriär blev Kemal ledare för Turkiet. Han genomförde omfattande reformer i syfte att modernisera landet och omvandla det i västlig och sekulär riktning. Samtidigt innebar hans syn på Turkiet som en etniskt turkisk stat påfrestningar för bland annat landets kurdiska minoritet.

Än idag är Kemal Ataturk en symbol för det moderna Turkiet."


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate