torsdag, oktober 02, 2008

Volvo blöder!


Ny chef på Volvo from den 1 oktober, mr Odell från England.

Säger sig själv att med krisen i USA så säljer Volvo sämre än någonsin, detsamma gäller SAAB.
Nu skallar ropen från sossarnas sk industritaleskvinna: staten måste ge stöd till bilindustrin. Valfläsk , för hon vet så väl att detta inte är tillåtet . Varken EU eller USA går med på sånt. Om man sätter in statsstöd så får man inte exportera till USA.Så har det varit i över 50 år!
Varför går sossarna ut med sådan gallimatides?
Har de alldeles tappat sans och förnuft i jakten efter röster?
Varför säger de inte istället rakt åkt svenska folket : köp svenskt, köp saab och volvo istället för allt annat! Stöd svensk industri!

Jag som inte har bil är inte ett dugg intresserad av att staten ska ge pengar åt denna industri som ytterst sätt har stått för nedskitningen av vår värld.
För mig så får både bensin och bilar försvinna så sakteligt i skenet av historiens dom över mänsklig dumhet och girighet.
Hur många miljoner människor har dött på vägarna de senaste 75 åren? Mer än alla krig tillsammans kan jag utan vidare påstå. Hur många sitter i rullstol sedan åratal utan att någonsin kunna återkomma till livet.

Tack vare bilens utbredning så försvann tusentals med mil av järnvägsräls. Bekväma dig att slå upp en karta över tex skåne från 1920. Järnväg kors och tvärs över hela landskapet.
Under socialdemokratin på 50-60 talet så byggde man ingen järnväg någonstans, nej man rev och åter rev och la ner. Ministern som stod för detta var ironiskt nog lokförare!
Inga visioner om någonting vad gällde trafiken. Man la ner spårvagnarna i de stora städerna Stockholm och Malmö. De var ivägen för bilarna , sa man! Helt sinneslött!

Att Göteborg får det svårt nu kan ju var och en räkna ut men så måste det bli. Samma sak händer för de som tillverkar cigaretter tids nog eller något annat onyttigt!

Ett samhälle med kloka politiker med en industripolitik som bär i många år hade för länge sedan planerat för annan typ av verksamhet i dessa bilstäder.
Malmö förlorade Kockums med ca 8000 arbetstillfällen men kom igen med annan verksamhet och är idag en fungerande stad.

Bygg ut järnvägar och spårvägar! Sänk priset på alla kollektiva transporter till halva priset mot vad bensindriven transport skulle kosta osv!!!
Låt Volvo och SAAB tillverka dessa tåg och spårvagnar!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate