lördag, april 02, 2011

Två hjälparbetare från Sverige dödade!

Värst var i Afghanistan där mobben gav sig på FN-arbetare som är där för att hjälpa befolkningen att återuppbygga landet. Dessa skäggiga  män som vrålande slår ihjäl andra direkt efter att de kommer från sin fredagsbön. Gud säger i Koranen att det värsta en muslim kan göra är att döda oskyldiga människor. Alltså kan man utgå från att dessa talibaner inte är ett dugg religiösa. Det är den politiska islam som slår till på samma sätt som när "Läkare utan gränser " fick personal mördade för ett par år sedan.

I vårt land så finns det en klick fanatiker som tror att det går att tala  och förhandla med dessa män. Antingen är de fruktansvärt godtrogna eller så får man beskylla dem för att gå talibanernas ärenden. Ett slags femtekollonnare som påminner om hur vissa kommunister i Sverige var under den tid Stalin levde.

Nu är det ju som så också att nästan alla som vill att tex svensk militär inte ska vara kvar i Afghanistan är socialister av något slag. De får ju alltid SD på samma sida, det såg vi i riksdagen också när man röstade om svenskt flyg ner till Kadaffiland. Yttersta vänstern och SD hamnar på samma sida om planket.

SD körde för många år sedan mycket snack om att vara "patriot" men det visar sig nu i praktisk  handling att de står mycket långt ifrån detta. När andra folk behöver hjälp så säger de alltid nej.


Kvinnan som avled nere i Elfenbenskusten fick en förlupen kula i sig med dödlig utgång. Där råder inbördeskrig sedan ett par veckor och för detta fick hon plikta med sitt liv. Hon var också där i fredlig FN-tjänst.

Jag hoppas att inte sådana här händelser gör att ingen vill åka ut snart till andra länder, risken finns ju och det vore tragiskt för alla lidande människor.
I männens värld i andra länder så är det våldet som råder och Libyen lider också av den terror Kadaffi utövar genom sina köpta legoknektar.
Läget påminner lite om det som rådde under inbördeskriget i Spanien på trettiotalet. Makten med general Franco i spetsen var rustade till tänderna med moderna vapen medan den valda regeringen och folket var illa rustade. Då liksom nu så inledde demokratierna förbud att skicka vapenhjälp.

Man skulle inte blanda sig i kriget. Den folkvalda regeringen föll och avrättningarna kunde börja. Ska samma sak hända nere i Libyen?
Sverige skickar ner flyg som inte får ingripa vad de än ser!

Fegheten från vänstern i riksdagen fick ju fullt stöd av SD även i denna fråga.

Det är ruttet att agera på detta vis, lika ruttet var det att inte hjälpa den lagliga regeringen i Spanien på sin tid, det var tom. straffbar handling att åka ner från Sverige för att hjälpa folket där. Socialdemokraterna satt och styrde vårt land och straffade modiga killar som ändå åkte ner till Spanien. Allt för att inte stöta sig med Hitler som stödde general Franco!


PS I riksdagens omröstning om att sända flyg ner till Libyen så röstade man i V-gruppen så här:
De fyra ledamöterna i Vänsterpartiet som avstod var Jens Holm, Bengt Berg, Marianne Berg, och Amineh Kakabaveh. Eftersom det finns totalt 19 V-ledamöter innebär det att mer än en femtedel av riksdagsgruppen gick emot partiledaren Lars Ohlys linje att säga ja till insatsen.

http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/hymla-inte-om-krigets-verklighet_6062523.svd

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate