lördag, april 09, 2011

Sverige, landet lagom.

"Förbjudet skicka sms om läkartid
Vårdinstanser får inte längre skicka sms med påminnelser om tandläkar- och läkartider till patienter. Socialstyrelsen slår fast att det strider mot reglerna eftersom meddelandena innehåller patientuppgifter och kan hamna i orätta händer. I dag skickar många mottagningar sms till sina patienter för att påminna om kommande besök, vilket uppskattas av många, skriver Dagens Nyheter."

Det är mycket man inte får i det här landet. Om nu ett meddelande skulle kunna hamna i fel händer vad är det som säger att inte ett kuvert skickat med snigelposten kan hamna i fel händer.? Brevbäraren kan ju lägga det i fel brevlåda eller hur? Någon kan ju stjäla posten från cykeln när de är uppe i en uppgång många trappor upp!

Förbuden mot övervakningskameror är ju också totalt verklighetsfrämmande, mördare,rånare och annat pack ska kunna gå fria. Skolungar ska kunna tutta eld på sin skola utan vidare. Om man behagar att studera lite siffor från England där man har massor med övervakningskameror  så får man också se att de kan fälla många kriminella just pga av att de är filmade och inser att det inte är någon idé att neka.


Det finns så mycket vansinniga regler i vårt land så man kan bli gråhårig för mindre. Ta bara det exempel de påtalade i dag på tv angående eget "elverk" hemma.  Alltså om du har tex paneler så är skatt och avgifter lagda så att man inte går med vinst. Sitt eget överskott måste man skänka bort till det allmänna nätet osv. Alltså ingen regering har någonsin brytt sig om att göra regler som uppmuntrar folk att montera eget "elverk"!


I Tyskland råder annan ordning och där uppmuntras verkligen folk att skaffa eget. Nu har så många privatpersoner  eget så den el de producerar motsvarar ett helt kärnkraftverks produktion!


Suck, det skulle behöva tillsättas en minister enbart för att rota i all dårskap som finns i vårt lands regler och lagar!

1 kommentar:

hpy sa...

Det verkar ibland som om de lastiftande var dar enbart for att hitta pa nya lagar - inte sadana som kunde gora foken gott, utan endast nya.

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate