lördag, april 09, 2011

Militär och polis!


Varje dag tvingas man genom nyheter från tidningar och tv åse hur makten slår till mot människor. I Kina häktar man konstnärer och andra bara för att de har öppnat munnen och sagt något om Kina och dess kommunistparti.
På andra ställen så demonstrerar människor för frihet och möts av kulor. Samma  hårda mansansikten på maktens män var det än inträffar på jorden. De verkar vara stöpta i samma form.


Hur man kan skjuta mot sitt eget folk har alltid varit en gåta, det har ju en gång i tiden även hänt här i vårt land. (Ådalen -31)
Om folket ska kunna vinna så är det viktigt att alla dessa soldater och poliser vinns över på folkets sida annars blir det svårt att vinna . (Libyen bla.)
Ofta undrar jag vad som döljer sig i hjärnan bakom dessa maktens män när de skjuter sina egna landsmän?


Det hemska är ju att göra som Kadaffi och hyra och köpa soldater från andra länder. Soldater som  bara lyder order för att de får betalt.
Kadaffi är på detta sätt en mördare och landsförädare som ska straffas inför domstol.Dåligt beväpnade frihetskämpar har vi sett i historien tidigare, tänker på hur Ungerns folk kämpade mot Sovjetunionen 1956.
Denna kamp kunde tyvärr bara gå på ett sätt eftersom de inte fick något stöd utifrån pga av rädslan för ett nytt världskrig. I stort sett en vecka var Budapest fritt sedan sköt sig Sovjet in och sedan kunde utrensningarna och dödandet börja.


Vad gäller Libyen så finns det inget som skulle hindra andra att hjälpa befolkningen på ett bättre sett än vad man såg i Ungern på sin tid.


Det är trist att världen inte kommit längre i sin utveckling, krig pågår överallt år ut och år in.
Men våldet pågår också i ett land som Sverige, i hemmen, på gator och torg. Demonstranter angriper med våld andra svenska medborgare med ett hat som inte står långt efter Kadaffis hat mot det egna folket.


I det "godas" namn slår man ner andra människor därför att de har "fel" åsikter.
De farligaste individerna i historien har alltid varit de som strider "för den goda saken"! Socialister och religiösa samt högerextrema!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate