lördag, april 30, 2011

Har hela LO-rörelsen gått ut skolan utan betyg?

"Att ungdomar hamnar utanför arbetsmarknaden beror inte på ingångslönerna i kollektivavtalen. I stället handlar det om att regeringens utbildningspolitik är undermålig."

http://www.svd.se/opinion/brannpunkt/lagre-loner-ger-inte-unga-jobb_6128267.svd 

Hela fackföreningsrörelsen på arbetarsidan drämmer idag till med påståendet att det är regeringens fel att ungdomar går ut skolan utan betyg.
För det första så var det deras Statsminister Göran Persson och hans regering som tog ifrån staten bestämmderätten över skolan och la den helt och hållet i kommunernas  armar. Kommuner där många gånger oskolade politiker ska ta beslut om ekonomi som berör skolan på ett förödande sätt. Dålig ekonomi sänker skolan på många orter medan kommuner med bra ekonomi kan satsa på allt från bättre lärare till en mer gedigen skola.


Nuvarande regering har från första arbetsdag försökt att förändra skolorna till det bättre men detta har mött stort motstånd från alla de som hyllar flumskolan från förr.
Vissa professorer som har skuld i nedmonteringen av kunskapsskolan går ut i vildsinta angrepp bla på de artiklar i DN av Zaremba och idiotförklarar honom. Det är ynkligt att se tex professor Liedmans spottloska mot Zaremba.
Ofta kommer sådana angrepp just från de vänsterprofessorer som har varit med om att skapa eländet i skolorna. Inte ett ord i deras svulstiga angrepp om varför Sveriges skolor i jämförelser med andra länders skolor uppvisar en stadig nedgång i kunskaper i en mängd ämnen.


Nu kommer så facket med samma kritik som de borgerliga framförde mot Göran Persson men de måste antingen vara blinda och döva när de påstår att det är regeringens fel att skolan är som den är. Om det hade funnits ett uns av hederlighet och att de lagt Goebbelspropagandan åt sidan så hade de naturligtvis också medgivit tidigare regerings ansvar för det uppkomna läget och öppnat sig för förändringar.

Ofta får man höra hårda attacker på landets friskolor, ofta med en lögn inbakad också.
Lögnen består av att utmåla alla friskolor som vinstmaskiner som för ut pengarna ur landet osv. Verkligheten har SKL publicerat och nästan alla friskolor drivs av eldsjälar som vill elevens bästa. Även de bolag med vinster har nöjda elever och föräldrar, de går ju där frivilligt eftersom de valt bort den dåliga kommunala skolan.


LO och delar av SAP måste lära sig att inse att ingen elev går på en friskola därför att de måste.


Till frågan om ungdomens löner så kan det aldrig vara rättvist att en oerfaren ungdom som måste läras upp på arbetsplatsen av de äldre ska ha samma lön som de.
Att hävda motsatsen uppvisar bara sin egen oerfarenhet av arbetsplatser!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate