tisdag, april 05, 2011

Går det att förhandla med talibaner?

"En titt på talibanernas officiella, engelskspråkiga nyhetssajt Voice of jihad (www.shahamat.info) återställer perspektiven. Här är mordet på svensken bara en av de drygt tjugo attacker man skryter om den dagen, mot allehanda mål. Trots att websajten visar att talibanerna hänger med i vår tids sociala medier, gör den också tydligt att de anser sig bedriva ett krig som pågått i mer än tusen år – långt innan det fanns något FN, USA eller något exemplar av koranen där att elda upp. Terrorn utförs ändå. Glöm inte det.
En svensk – Magnus Johansson hette han – har tidigare halshuggits av jihadister. Hans brott var att gästarbeta som kock i oljeindustrin i Saudiarabien. Ledaren för terrorattacken beskrev senare hur det gick till.
”Samtidigt fann vi en svensk otrogen. Broder Nimr högg huvudet av honom och lade det vid entrén, så att det kunde beskådas av alla som gick in och ut. Vi fortsatte sökandet efter otrogna och skar halsen av dem vi fann.”
Det var 2004. Då visste ingen vem pastor Terry Jones var."
http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/talibanerna-holl-i-kniven_6064527.svd


Det finns en del människor runt om i världen som tror att det går att förhandla fram en lösning med ett slut på kriget med talibanerna. I Sverige är det mest vänstern som hänger sig åt dessa fantasier.
 
Talibanerna vill inte lägga ner sina vapen eftersom de "har rätt" och vi är onda.
Deras värld är förkrympt på samma sätt som den är för alla extremister. Allt är vitt eller svart, något annat sätt förmår de inte att tänka på.

I kretsar omkring Jan Myrdal har alltid detta sätt att tänka funnits, jämför med deras stöd för Pol Pot och andra bödlar.

Vi har också sett hur organisationer som KP (fd kpmlr ) i praktiken tar ställning för Kadaffi även om de med ord fördömer honom i början av sina uttalanden. Samma slag av tänkande och det har också bidragit till att de numera kan samarbeta med Myrdal och tidningen FiB. På sjuttiotalet var något sådant omöjligt men ju färre man blir desto mer sekterisktiskt blir man!

Krig är smutsigt,blodigt och hemskt men tyvärr är det det enda som finns kvar mot terrorister av den typ islamisterna är. De är vår tids "bruna" fara!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Follow by Email

Annonser

Anpassad sökning
<

Gadget

Det här innehållet är ännu inte tillgängligt på krypterade anslutningar.

Follow this blog with bloglovin

Follow on Bloglovin

Google+ Badge

Translate