tisdag, februari 06, 2024

Självcensur, den värsta formen av censur!

 Senast idag blev ett inlägg från tidningen Världen idag stoppat av Facebook. De ansåg att bilden tidningen hade lagt ihop med texten var "farlig" och "våldsam! Bilden föreställde Israeliska soldater på väg in i en byggnad.

Alltså ett vanligt reportage med en bild ur den verklighet som råder.

Detta bolag från USA bryter tom. mot EU:s regelverk om tryck o yttrandefrihet. De bestämmer själv eftersom det är ett privat bolag.

Jag har ju sedan flera år använt självcensur när det gäller Facebook och det känns inte bra. Ibland tar jag bort bilder och låter texten tala. 

Det mest skrämmande har jag råkat ut för ett par gånger och det är att andra på Facebook har anmält mig och den bild jag förmedlat OCH Facebook har tagit bort både bild och text!

De lyder alltså ibland en mobb från vänster!

Är det typiskt för mentaliteten från USA?

ATT människor tiger vad gäller politik tex är av gammal anor i Sverige. Hur många har jag inte hört säga att de aldrig någonsin visste vad föräldrarna röstade på för parti!

Vad gäller åsikter om invandringen så har vänstern verkligen lyckats skrämma människor till tystnad under många år. Nu verkar det att släppa till viss del men på Facebook så finns allt för många som tiger.


Klicka på denna bild!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate