måndag, februari 05, 2024

Den dagliga censuren!

 Så här står det i Epoch Times denna vecka :"Det är dock paradoxalt att EU:s regler om censur inte bara i grunden är oförenliga med liberalismens essentiella värderingar – en ideologi som EU påstås representera – utan även oförenliga med de värderingar som utgör kärnan i europeisk lagstiftning. Artikel 11 i Europeiska unionens stadga om de grundläggande rättigheterna fastställer tydligt att ”var och en har rätt till yttrandefrihet” och att ”denna rätt innefattar åsiktsfrihet samt frihet att ta emot och sprida uppgifter och tankar utan offentlig myndighets inblandning och oberoende av territoriella gränser”. Censurreglerna underminerar alltså europeiska värden snarare än säkerställer skyddet av dem, som EU-kommissionen påstår."

Att Facebook och andra sajter från den privata sfären skulle bry sig om dessa lagar är bara önsketänkande. De styr och ställer efter behag.


Om man tex skriver en historisk artikel om andra världskriget samt till denna artikel bifogar några foton från den tidens diktatorer så kan man bli censurerad och allt tas bort under motiveringen att man visat "farliga" män. Överklagande hjälper ibland men oftast inte. De som granskar har med andra ord ingen större begåvning eller så har de bristande läsförståelse. Straff delas ut tex med att man inte kan skriva något i de grupper man ingår i osv.

När plattformen Twitter bytte ägare (Elon Musk) samt bytte namn till X så förbättrades denna sajt .Där kan man idag både se videos och texter vilka är omöjligt att se på Facebook. Tex från nazihamas krig mot Israel.


Svt och SR följer tyvärr Facebook i spåren och bannlyser många händelser. Att enbart förlita sig på dessa PS kanaler gör att människor i vårt land får en bild av händelserna i världen vilken inte stämmer med fakta.De är klart partiska och framhåller nazihamas bild av kriget. De tom. publicerar siffror på antalet döda som de får från nazihamas. PS håller sig med journalister vilka är tydligt partiska med nazihamas.


För ett par dagar sedan demonstrerade ca 1000 personer utanför Svt mot censuren och vänsterpolitiken i deras inslag. Men detta fick inte något utrymme i Svt! 

Hur många gånger har de inte visat inslag med några hundra medverkande vänstermänniskor tex om miljön!


Jag var på ett stort möte mot antisemitismen där samtliga riksdagspartier hade talare. Jag såg att Svt hade två man på plats med fin kamera. De filmade under en hel timme men sen på kvällen så fanns inget ordentligt inslag. Var tog all film och tal vägen?




Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate