fredag, februari 09, 2024

Fosilfritt stål och batterier!

 Under åren har det funnits åtskillga stora projekt som visat sig falla omkull vid minsta blåst.

Läs här hur Bitte Assarmo beskriver stålverk 80:https://detgodasamhallet.com/2024/02/09/bitte-assarmo-socialdemokraternas-stolta-projekt-blev-ett-superfiasko/#more-84933 

Jag har ett minne från just Luleå. När vi på Nyby Bruk stod inför nedläggning av vårt stålverk med de absolut modernaste utrustningarna i Europa och vi demonstrerade utanför dåvarande riksdagshuset så kontaktade några arbetare oss från Luleå.

De berättade att vid bygget av stålverk 80 så fanns det balkar liggande från den egna tillverkningen men det köptes in balkar billigt från Japan!

Samma konstiga affärer bedrevs på Nyby.Man köpte in stål från Japan stämplade om det till made in Sweden och lät det egna stålet bli liggande.DVS ,man körde stålverket i botten.

När det gäller "det nya rena stålet" så kommer det att gå åt lika mycket el som hela Finland förbrukar. Allt sådant bara viftas bort, "det ordnar sig"!

I Malmö på 80-talet skulle det byggas en chromefabrik och så blev det också trots att många experter sa att fabriken aldrig skulle kunna fungera. Oerhördaa belopp satsades !

Jag skrev om detta men för döva öron naturligtvis!



Naturligtvis gick det åt pipan med jätteförluster. Sedan mörkades det !

Det vi nu ser uppe i norr kanske också går samma väg, vem vet idag?

OM inte de rödgröna hade varit så idiotiska med sina nedläggningar av stabil kärnkraft så hade läget kunnat vara kanske lite bättre? Dessutom borde det för länge sedan ha varit inplanerat att bygga kärnkraft i Norrbotten om man överhuvudtaget ska kunna få fosilfritt grönt stål!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate