onsdag, september 13, 2023

Rätt ska vara rätt!


 Widar Andersson säger: "Hundratals" (Ekot) eller kanske "tusentals" (Dagens Nyheter) personer samlades för att protestera mot regeringens avsikt att införa en så kallad "anmälningsplikt" för tjänstemän inom skolan och sjukvården. Det som ska anmälas till Migrationsverket eller Polisen är misstankar om att personer som saknar rätt att vistas i Sverige ändå tar del av skattefinansierade välfärdstjänster. 

Att regeringen alls behöver ägna sig åt förberedelser för sådan lagstiftning beror på den identitetspolitiska feber som drabbade regeringen Reinfeldt efter valet 2010 då SD kom in i riksdagen. I samarbete med Miljöpartiet - och i tyst eller öppet samförstånd med övriga partier -infördes rättigheter till vård/skola för människor som uppehöll sig illegalt i Sverige. Vilket var ett grundskott mot förnuftet och trovärdigheten i svensk invandringspolitik. Det kommer alltid att finnas människor som i jakt på försörjning av något slag vistas i landet utan tillstånd. Men att göra det lagligt att vara olaglig var förstås ett rejält skott i foten. Därför är det bra att regeringen nu avser att ställa saker och ting tillrätta.https://folkbladet.se/ledare/kronika/artikel/skott-i-foten-att-gora-det-lagligt-att-vara-olaglig/r4v1n10r 

Läs hela hans krönika i Folkbladet (S)!

Om alla socialdemokrater tänkte som Widar då hade vi säkert aldrig haft de problem som finns i vårt land nu!

Då hade de stora partierna fört en annan politik mot vad som skett. Reinfeldts samarbete med MP var en styggelse vilket har ställt till med så mycket elände.

Reinfeldt har en värdig efterträdare i fd statsrådet Strandhäll.  Samma galna teser luftas undan för undan. Halvsanningar och rena lögner varvas!


Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate