onsdag, september 20, 2023

President Biden höll ett mycket bra tal i FN!

 

När Rysslands anfallskrig mot Ukraina togs upp i FN igår så var president Biden klar och tydlig med USA:s fortsatta stöd till Ukraina. Slutade sitt tal med orden leve Ukraina.

Ormen från Iran började lismande med att tala om att kriget i Europa inte var bra. Sen kom angreppen på USA. Irans egen roll talade han inte om tex alla leveranser av drönare till Ryssland.

Högern i USA dvs Republikanerna börjar att svika Ukraina och många av partiets ledande skikt ifrågasätter USA:s stöd till Ukraina.

En ömklig hållning vilken ställer många frågor om detta parti?

De närmar sig Orban och Erdogans svekfulla inställning till detta hemska krig iscensatt av fascisten i Moskva . 

DET finns ju sådana krafter i vårt land också ,dels gamla kommunister och dels ytterhöger. De  intar samma inställning som världens islamister, ger USA skulden i detta krig. Målar upp fantasifyllda anklagelser vilka inte tål dagsljus.

Men intet nytt i historien, så var det under Stalin och Hitler också.

Det fanns ju inom kulturvärlden en gång i tiden något som kallades "tredje ståndpunkten" och bla. författaren Arthur Lundqvist förmådde inte ta ställning mellan Sovjet och USA. I verkligheten var han för Sovjet.

Dessa "tredje ståndpunktens " människor fanns framför allt i tidningen Aftonbladet som under kriget stod på Tysklands sida. 

Aftonbladet har under årens lopp verkligen svajat i sina uppfattningar och gör så än idag.

Leve Ukraina!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate