onsdag, maj 31, 2023

Att lära av historien är tydligen svårt!

 https://www.dn.se/ledare/jorgen-huitfeldt-segregationen-ar-akut-men-de-radikala-forslagen-lyser-med-sin-franvaro/ 


Jörgen Huitfeldt ställer en rad av frågor omkring det som vi brukar kalla elefanten i rummet.

Rädslan finns sedan åtskilliga år i samhället men både tidningar och annan massmedia ihop med politikerna har tystat ner denna rädsla!

Jag satt igår och talade med en kvinna vilken har bott ända sedan hon var barn i Jordbro i Stockholm. Hon vittnade om det förändrade samhället just där hon bor. Skjutningar och gäng som står och hänger och blänger. Bara killar från MÖ och Afrika! Hon går inte heller ut på kvällen längre precis som så många andra lite äldre!

Det JH tar upp får mig att tänka på mitt boende i Rosengård en gång i tiden.Då var just Rosengård det samhälle där förändringen märktees mest. De som kom från andra länder valde just Rosengård därför att "kusinen" bodde där!

Övriga Sverige var inte drabbat av denna så uppenbara samling med en majoritet av invandrare. De negativa yttringarna i Rosengård  tystades ner. Men vi som bodde såg och kände in på bara kroppen hur förfallet verkade. Bränderna upplevde jag som svårt när dessa utspelades i de hus vi bodde. Hemskt! Förskolor och skolor brann.

OM man ser en önskan i JH:s artikel så är det ett viskande rop att något borde ha gjorts åt alla problem långt tidigare. Som jag i så många bloggar under åren har skrivit " man borde ha studerat Rosengård och dess utveckling och sett till att inte samma hade fått breda ut sig i hela landet"!

Nu fanns det ingen aktiv politisk kraft de här åren på 70-80-talet vilken ens brydde sig.

All kritik slogs ner stenhårt. Tvärtom tog riksdagen ett beslut om att Sverige skulle bli "mångkulturellt"! OCH dessutom att de som kom inte fullt ut skulle bli "svenskar", man uppmuntrade faktiskt att Sverige skulle bli segregerat!

Vi är många som har fått ändra på vår inställning när vi ser vad det har blivit av detta stora expriment!

Senast igåt tex var det vilda västern i Solna där en kille blev ihjälskjuten på öppen gata.

Vi kan idag också se Iranstödda muslimer gå ut i tusental och kräva sharialagar.

I Malmö kunde 20.000 Hamasanhängare få samlas med sitt hat mot så mycket bla med att Israel ska krossas och att alla judar ska förgöras. Varför man valde Malmö är lätt att förstå, 50% av befolkningen har  sina rötter främst i MÖ.

Antisemitismen är så utbredd och då är det så svårt att göra något åt detta. Socialdemokratin är så tyst så tyst i denna fråga. I sitt parti upp till riksdags nivå så finns det antisemiter på samma sätt som i V och mp!

För 40 år sedan hade allt sådant här varit helt omöjligt!

Korankravaller , hat och förstörelse präglar stora grupper av de som har fått komma hit! Den demokratiska friheten uppskattas inte alls,tvärtom! 

Kvinnor som klär sig normalt västerländskt får höra att de är "horor" ! Favorituttrycket är bland dessa att "jag ska knolla din morsa" osv. Kan det bli otrevligare i ett samhälle?

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate