onsdag, maj 24, 2023

Snikna kapitalister svek västvärlden!

 

Sitter just och läser om Kinas investeringar i Sverige, bla en stor fabrik i mellannorrland.

Kommunalrådet jublar förstås! Oj oj , massor med nya arbetstillfällen!

Ja, så där har det låtit världen över, särskilt i Afrika där Kina först bygger järnväg samt skänker den till landet. Sedan köper de hamnen vid kusten dit järnvägen går sedan öppnar de gruvor och skeppar ut malmen till Kina. Gammal beprövad imperialism!

I Sverige har Kina köpt en mängd bolag under åren, de har lagt mycket pengar på vindkraften. Volvo känner vi ju till sedan tidigare.

Att västvärlden under många år utlokaliserade massor med industrier till Kina vilka höll med billig arbetskraft är ju också väl känt. MEN vad alla dessa kapitalister blundade inför (obegåvade politiskt?) var ju syftet från enpartistaten.

Om jag skulle återuppliva ett gammalt slagord från SKP : "Kina och dess kommunister eftersträvar världsherraväldet"!

Men på den tiden så var det Sovjet och USA vilka vi pekade på!

Men för att inga missförstånd ska uppstå så tog vi redan 1985 avstånd från den kinesiska kommunismen. Vi förkastade både Lenin och Mao. "Kommunismen leder bara till ett ännu värre förtryck "!

 Vi förstod redan då att Kina skulle bli en farlig stormakt,detta gjorde inte världens kapitalister utan de hjälpte Kina istället att utveckla sitt land till just en stormakt. En ytterst farlig sådan med vad jag vill kalla en regim vilken bygger en typ av nationalsocialism!

När jag läser vad så många uttalar när Kina investerar tex i att köra tåg i Sverige eller bygga fabriker, då tänker jag att herrejösses så naiva de är. Förstår de inte vad Kina gör?

Får de greppet om allt fler industrier mm. så kan de inom en snar framtid utöva utpressning mot massor med länder. 

Eller ännu värre, gå i Putins fotspår!



Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate