tisdag, februari 05, 2019

Trängsel på gröna T-banan?

Jag har sedan en tid berättat att tunnelbanan på grön linje från Hökarängen numera är knökfull på vissa tider. Idag står det så här på nyheterna Svt:" Vid Gullmarsplan är det stor trängsel efter att passagerare på linje 17 från Skarpnäck måste byta tunnelbanetåg.
– Gröna linjen har en väldigt stor belastning under rusningstid. Mellan timmarna 06.00 och 09.00 är det 125 000 passagerare som åker, säger Claes Keisu, presskommunikatör på SL."
Idag hade jag åter besiktning av min lägenhet därför att det skall sprängas igen i närheten av vårt hus. Fick reda på att två höghus till skall byggas utanför husknuten. 
Då ställer jag återigen frågan, hur har de tänkt att kollektivtrafiken ska fungera eftersom det redan nu har nått bristningsgränsen. Inom loppet av två år har man bara på vår gata byggt 7 stora hus med oerhört många lägenheter. Eftersom majoriteten är människor från andra länder så vet vi av hävd att det kommer att bo många individer i varje lägenhet.
Räcker skolorna och sjukvården.Polisen?
Hökarängen är i och med detta sönderbyggd och det gröna som vi hade vid Lingvägen är borta.Jag ser tex att de små hackspettar jag hade i träden utanför mitt fönster är försvunna. De upplever väl skövlingen av träden här utanför som hotande och flyttade.
Frågar mig också hur folk har råd att bo i dessa nybyggen där en trea på 80 kvm kostar 14.500 i mån?
Jag har ju inte ens en sådan summa i pension så jag förstår att pensionärer med "vanlig" pension göre sig icke besvär.
När man åkt ett par gånger med tunnelbanan vid tex åtta-tiden så förfasas jag över att människor ska behöva ha det så.Man står på varandra!
Ficktjuvarnas paradis så att säga. OCH att Stockholmarna blir trötta och griniga kan ju vem som helst förstå.Det är inte sunt att bygga ett samhälle så här. Dessvärre så har ju regeringen tänkt att ännu fler ska importeras under åren så man fyller verkligen på eländet med berått mod.
Det är väl som vanligt att de som fattar alla dessa beslut bor i andra områden dvs. områden där de slipper alla de problem som vi andra behöver utstå.
De har ju dessutom ofta råd att bo i villor och stadsdelar där få invandrare bor. Inga brända bilar och skolor hos dem inte!
Rånen är få mot vad vi andra upplever liksom bostadsinbrotten.
Polisen har siffrorna så det är bara att läsa på för den okunniga.
Samhället är precis som ett hus, fuskar man med grunden så blir det ett dåligt hus.
Så har man sedan lång tid gjort med Sverige!Fusk och mycket dålig planering.
Statsministrar brukar vid högtidliga tillfällen tala om "ordning och reda" , detta är bara tomma ord numera!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate