tisdag, februari 19, 2019

Nationalsocialism!

"SSS hade det tyska nazistpartiet som ideologisk och organisatorisk förebild med antikapitalism, kollektivism och stort statligt inflytande som ledande punkter på agendan."Svensk socialistisk samling (SSS), fram till 1938 benämnt Nationalsocialistiska arbetarepartiet (NSAP) och i dagligt tal kallat Lindholmarna,[1] var ett svenskt nazistisktpolitiskt parti som existerade från 1933 till utgången av juni 1950. (Wiki)

Idag har jag på Facebook läst ett långt inlägg där skribenten för fram att SD är ett typiskt nazistparti. Skribenten går tillbaka till Tyskland i början på trettiotalet och med hjälp av vad som hände där så för han i "bevis" att SD är ett parti av denna typ såsom NSDAP var.
När man går igenom Hitlers tal och politik som sedan genomfördes så var det i huvudsak en socialistisk politik med en stark statsapparat. Blandekonomi likt sossarnas politik genomfördes strikt.Hitler skröt med att det var "partiet" som styrde kapitalisterna och inte tvärtom.
De svenska nationalsocialisterna stod samtliga på samma grund som NSDAP, dvs. antikapitalism, socialism, stark statsapparat m.m.
I Sverige nådde man dock aldrig ut till det svenska folket och de splittrades i mängder av partier. Sammantaget fick de aldrig över 30.000 röster i valen.
Om man ska föra i hamn att SD är ett nationalsocialistiskt parti så får man dock nog försöka bevisa att SD pläderar för socialism! 
Något som alltid dessutom har varit en stark beståndsdel i samtliga nationalsocialistiska partier är judehatet.  Var hittar vi detta inom SD?

Hitler framhöll alltid i sina tal att de var antiimperialister vilka bekämpade både Engelsk och Amerikansk imperialism. Hitlers rungande tal mot USA är ju välkända av alla som läser historia.

SD har på sin höjd luftat missnöje med EU vilket de delar med så många inom vänstern och även de konservativa i England.

NMR är däremot nationalsocialister i gammal stil med både judehat och socialism på sin dagordning. "Kamp mot monopolkapitalet" är en bärande paroll hos dem. Skulle knappast tro att SD hyllar en sådan paroll!

Det är sorgligt att se hur många som i vårt land är dåligt insatta i politiken, lättlurade och känslosamma.

Idag har man devalverat många uttryck och det är illa och förvirrar människorna idag. "Nazist" är idag enbart ett skällsord på samma sätt som ordet "fascist"!
Vänsterns sätt att i åratal skrika detta till alla de ogillar har tyvärr även smittad av sig till människor som borde veta bättre.
Man kan ju tro att flera på Aftonbladets ledaravd. är stollar men de har blivit exakt så som AFA var i slutet av 90-talet. Använder propaganda på det sättet som Goebbels lärde ut. Tjata,tjata och tjata mer så fastnar det till slut hos folket. Hell Aftonbladet!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate