fredag, februari 15, 2019

Jag återgår till att bli politisk vilde!

"I dag präglas världspolitiken av frånvaro av amerikanskt ledarskap, rysk aggression och kinesisk ekonomisk påverkan samtidigt som demokratin försvagas internationellt. I ljuset av detta är ett starkare och mer sammanhållet EU inte bara önskvärt utan avgörande för Sverige. I Europaparlamentsvalet den 26 maj är det risk för att EU-fientliga partier kommer att gå fram och därmed få större inflytande. I Sverige enas ytterkantspartierna SD och V i sin kritik mot EU. Tillsammans representerar de var fjärde väljare i Sverige.
1. Stärk den gemensamma säkerhetspolitiken: Kännetecknande för den ryska invasionen av Ukraina var ett framgångsrikt kombinerande militära och icke-militära medel. För att hantera den icke-militära krigföringen är EU den främsta aktören bland annat genom de sanktioner man antagit mot Ryssland och initiativen mot desinformation. EU:s konkurrensregler har även lyckats begränsa Gazproms förmåga att missbruka sin ställning. EU-samarbete är vidare kritiskt för att möta den strategiska utmaning Kina utgör vilket kännetecknas av kinesiska investeringar och politisk maktutövning.
Det svenska folkets stöd för EU:s utrikes- och säkerhetspolitik är dock konsekvent lägst i EU. Sverige har också varit en bromskloss för EU:s strukturella försvarssamarbete Pesco, där regeringen har varit bättre på att förklara vad man är emot än vad man är för. Sverige bör istället spela en proaktiv roll för att fördjupa EU:s säkerhetspolitiska samarbeten." Svd 
OSCAR JONSSON är tf chef för tankesmedjan Frivärld.
PÄR NYRÉN är projektledare för näringslivs- och globaliseringsfrågor på Frivärld.

https://www.svd.se/glom-inte-att-eu-ar-avgorande-for-svensk-utrikes-och-sakerhetspolitik

Jag är den förste att säga att allt i EU är inte guld och gröna skogar. Men det är inte vi människor heller, det finns INGET (ingen) som är felfri. De som eftersträvar det felfria , skinande rent och blankt, lever i en värld som aldrig kommer att existera. De är illusionsmakare!
Partier som vill riva ner EU under stridsropet att "reformera" organisationen har bara bytt fot .De har insett att svenska folket inte sväljer ett Swebrexit.
Nationalister ute i Europa är mer tydliga, de vill krossa EU och återinföra den gamla nationalstaten. Nostalgi är trevligt ibland men förödande för en stat eftersom man kan aldrig vrida varken tiden eller utvecklingen bakåt. DET VAR INTE BÄTTRE FÖRR!

I Sverige har vänsterns synsätt på Europa varit förhärskande allt för länge och även smittat av sig till både partier och individer eftersom massmedia alltid har talat skit om EU. Statsmedia liksom stora tidningar likt AB har i alla år bedrivit kampanj mot både EU och NATO.
Vi är landet i utkanten av Europa, och kampanjmakarnas åskådning är att vi INTE egentligen tillhör Europa. Vi är ju bäst i världen på allt så vi behöver inte EU eller Europa!
Statsmedia har makt över själarna i vårt land och inte minst syns det vad gäller invandringen också där Sverige är udda i hela EU-området.
Vi är rätt så udda också genom att inte åtlyda de lagar EU har stiftat vad gäller den fria rätten att åka till annat Eu-land för att söka arbete. Se på Romerna som kommer hit och stannar i åratal för att tigga.
EU-lagen  säger ju att individen skall anmäla sig på landets arbetsförmedling dag1 och OM man inte fått arbete inom tre månader så ska man återvända till sitt hemland.
VAD gör då svenska myndigheter? Följer man den lag man har varit med om att stifta?
Nej då, man gör tvärtom på många håll, man hjälper de som bryter mot lagen under "tycka synd om" snacket.

Jag är emot att riva ner EU. Jag är emot att inte söka medlemskap i Nato! Jag är emot att förändra Sveriges fördrag!

Vi har en farlig politiker sittande i Moskva och vi har en oberäknelig president i USA och detta innebär att om man medverkar till att försvaga EU så tar man en stor risk inför framtiden.
DET har alltid funnits politiker som viftat med vit flagg och talat om neutralitet och fred. Ofta har de hamnat i gränsen till förräderi mot sitt land.
Svensk feghet finns det nog av och därför har EU varit bra för vårt land.

Sverige behöver ett starkt EU och ett starkt NATO!

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate