söndag, februari 17, 2019

Planekonomi? Allt har två sidor!

När Sverige slog in på nuvarande politik i en mängd frågor så talar aldrig politikerna om de baksidor den förda politiken har fört med sig. De duckar och döljer allt från konkreta siffror till det tillstånd många städer och kommuner befinner sig i.
Både Reinfeldt och de rödgröna använder invandring till att expandera ekonomin. Hög invandring behöver stora nyinvesteringar i byggen, sjukvård,vägar , kollektivtrafik osv.
Alla dessa byggen drar i sin tur med sig full fart i industrin som försörjer dessa byggen med allt från kök till till tvättmaskiner. Fler kommer i arbete men när det gäller byggnadsarbetare så är flertalet i dag sk gästarbetare vilka skickar hem sina pengar så de inte kommer det svenska samhället till godo.
Överhuvudtaget är strömmen av pengar till andra länder konstant stor sedan många år.
Bilar säljs och bilismen ökar mycket med större slitage på vägarna samt att dödsolyckorna åter stiger i vårt land.2017 var ett svart år vad gäller döda och skadade. En mycket stor kostnad för samhället.Dessutom blir miljön konstant sämre med en miljon fler bilar på vägarna.
Alla som tillbringat en viss tid i andra länder vet att körstilen är mycket annorlunda mot vad den har varit här tidigare. Gasen i botten och så häftiga inbromsningar.
Vi talar mycket om kultur men ingen talar om hur andras kultur förändrar vårt land. Detta är numera tabu!
Sjukvården plågas av köer och många nya sjuka som behöver vård. Männen från de länder som kommit hit röker i betydande grad mycket mer än svenska medborgare och kommer i framtiden att drabbas av lungsjukdomar som kräver mycket vård.  Detta måste landstingen ta in i sina prognoser annars kommer det att bli ännu större svårigheter inom sjukvården.
Baksidan med politiken har ju även inneburit stor kriminalitet i många städer och områden men politikerna blundar även inför detta eftersom även dessa kriminella bidrar till högre BNP. De köper dyra bilar, guld och andra kapitalvaror och momsen kommer staten till godo.
Det mesta idag betalas med lån men vi vet ju genom våra historieböcker att om det blir ekonomisk kris så faller ett sådant samhälle som Sverige platt ner. Sverige har inte bundit sin krona till Euron och detta av egoistiska själ. Man har alltid använt devalvering som vapen vilket innebär att man sätter andra länder på pottkanten liksom konsumenterna i det egna landet. I praktiken använder man låg kronkurs på detta sätt numera. Vi som har låg pension märker direkt i vår affär att all import av livsmedel stiger i pris med den förda politiken.
Inom några veckors ram har besked kommit om många avskedanden ,senast idag från flera sågverk, och det är illavarslande tecken.
OM en stor kris slår till vad gör vi med de miljoner "nya svenskar" vi har tagit hit? Vem ska betala alla dyra hyror i de nya hus som byggs?
Alla bidrag som staten inte kommer att ha pengar till? Våra pensioner?
Att ta hit anhöriga i hundratusentals samt ge dem pension de aldrig har bidragit med ett öre till kommer att kosta oerhörda belopp framöver. Vid en kris kommer det inte att finnas pengar till alla dessa och vad gör man då?

Sverige har enligt undersökningar idag näst sämst tillväxt i Europa och detta är verkligen ett stort varningstecken!

Har du hört ledande politiker inom regeringen överhuvudtaget nämnt detta?

Krisen i världen 1929 gav vind i seglen för bla. nationalsocialismen i Tyskland, när folken tappar hoppet så vänder de sig tyvärr till de som lovar mest.Det svart-vita tar över i allt. Syndabockar utses!
OCH jag lovar att även i vårt land så kommer invandrarna att bli syndabockarna trots att DET ÄR POLITIKERNAS POLITIK DET ÄR FRÅGAN OM.
Rikta vreden åt rätt håll ! 

Inga kommentarer:

Bloggarkiv

SiteMeter

Twingly Blog Search hogrelius Search results for “hogrelius”

Annonser

Anpassad sökning
<

Translate